רבים מאיתנו לא ממש מכירים את הלפת ובוחרים בדרך כלל בירקות אחרים כחלק מהתצרוכת היומית שלנו. אך אין סיבה שנוותר על הלפת בביקור הבא שלנו בסופרמרקט. במסגרת פינת המחקר סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על יתרונותיו הבריאותיים של הירק.

הלפת - ירק בריא, עתיר סיבים תזונתיים, שאפשר לאכול חי או מבושל או בתנור. שייך למשפחת המצליבים יחד עם קולורבי, צנון, ברוקולי וכרובית. הוא מכיל אשלגן, ויטמין K ועוד נוגדי חמצון, ורק 28 קלוריות בלבד למאה גרם.

מחקרים שבוצעו לאורך השנים, הראו שירקות ממשפחת המצליבים מכילים חומרים שונים שיעילים בהפחתת הסיכון לסרטן ולסוכרת. ולכל מי שלא ידע – הפאקצ'וי שנפוץ במטבח האסייאתי – הוא זן של לפת.

לפת (צילום: אינג'אימג')
לפת (צילום: אינג'אימג')

מתכון – לפת מבושלת עיראקית (של איריס אלפי בקורס הדיאטה שלי בפייסבוק)

זה תבשיל מסורתי של יהודי עיראק שנהגו לאכול בחורף:

כמות של קילו וחצי לפת מבושל 

הרבה מים 

כף סילאן 

שני תיונים 

מעט מלח 

להרתיח ואז לבשל כשעתיים על אש נמוכה.