מדובר בירק דל קלוריות, עתיר סיבים ועתיר חלבון עשיר במיקרו-נוטריינטים רבים, כולל ויטמין K, חומצה פולית, נחושת וכמה ויטמיני B. כוס אחת של אספרגוס מבושל (180 גרם) מכילה:
בכל כוס אספרגוס מבושל יש 3.6 גרם סיבים ו-4.3 גרם חלבון, מה שמקל על עמידה ביעדי הסיבים של הגוף ואכילת מספיק חלבון. במיוחד לאלה מבינינו שמקפידים על תזונה צמחית. אכילת אספרגוס גם מעניקה לגוף מנה של פוליפנולים, ספונינים ואנתוציאנינים, תרכובות צמחיות בעלות תכונות נוגדות חמצון חזקות ופוטנציאלים אחרים לקידום בריאות.