2. סלק - סלק מכיל נתרנים המשפרים את זרימת הדם ומרכיב בטאין התומך בכבד ובמערכת העיכול. מחקר מ-2021 (Food Science & Nutrition) הראה שהוא מפחית את הלחץ החמצוני, את ה-LDL ומשפר את הביצועים הגופניים ומפחית כאבי שרירים.
3. בטטה - בטטה עשירה בבטא-קרוטן, סיבים ונוגדי חמצון התומכים בבריאות המעיים. מחקר מ-2022 (Journal of Food) מצא לה השפעות אנטי-סוכריות ואנטי-דלקתיות, ותכולת ויטמין A, אשלגן ומנגן גבוהה.
5. כרוב ניצנים - כרוב ניצנים מכילים סיבים ומרכיבים שמפחיתים סיכון לסרטן המעי הגס. הסולפורפן שבהם נחשב למרכיב מונע סרטן חשוב (Biomedicine & Pharmacotherapy, 2022).
6. כרובית - כרובית דלת קלוריות ועשירה בקולין, חיוני לבריאות המוח והכבד. כמו כן היא מכילה סולפורפן עם השפעות אנטי-סרטניות, ומהווה מזון אידיאלי לתמיכה בתפקודים נוירולוגיים.
7. גזר - גזר עשיר בקרוטנואידים וסיבים התומכים בבריאות העין והעור ומזינים את חיידקי המעיים. מחקר מ-2024 (International Journal of Food Properties) מצא לו השפעות אנטי-סרטניות ומחזקות את מערכת החיסון.
בחירה במזונות אלו כחלק מהתזונה היומית יכולה לתרום לבריאות מערכת העיכול, להפחתת דלקות ולחיזוק הלב, תוך מתן ערך תזונתי רב לגוף.