התזונאית ד"ר מאיה רוזמן משיבה לשאלות המאזינים במסגרת תוכניתה השבועית המשודרת ב-103FM. היא שוחחה עם מאזין ששאל - האם יש הבדל בין מאה קלוריות של אבטיח, למאה קלוריות של לחם, זאת מפני שהוא עצמו מעדיף אבטיח על פני לחם. "תראה, בניגוד למה שאנשים חושבים, לא חייבים לשלב לחם או חיטה בתפריט כדי שיהיה בריא. אפשר לחיות גם עם פחמימות ממקורות אחרים, אם אתה מעדיף אבטיח אין עם זה בעיה", אמרה.
היא הסבירה: "סוכר זו פחמימה פשוטה ועמילן זו פחמימה מורכבת שהגוף צריך לפרק את זה לאט לאט עד שזה נהיה סוכרים, כמו שיש באבטיח פחות או יותר ואז זה נספג אל הגוף ולוקח לזה יותר זמן להתעכל ולהיספג".