מרבית האבטיחים הם ללא גרעינים וכמו כן, קיים בישראל ענף לגידול אבטיחים לייצור גרעינים לפיצוח בשטח של כ־70 אלף דונם, המייצר כ־6,000־7,000 טון גרעינים.
האבטיחים משווקים בישראל בין החודשים אפריל לאוגוסט, אך בעקבות מחקר ופיתוח חקלאי ניתן למצוא אבטיחים גם בחודשים פברואר, מרץ, ספטמבר ואוקטובר. בתחילת עונת האבטיחים התוצר מגיע מאזור הערבה, לאחר מכן מצפון ים המלח, עמק בית שאן והנגב המערבי, ולקראת סוף העונה האבטיחים מגיעים מאזור הגליל המערבי, הנגב והמרכז.
מנהל אגף ירקות וגידולי שדה במשרד החקלאות שמשון עומר התייחס למיתוס של טפיחה על האבטיח: "כשאנו טופחים על האבטיח הוא צריך 'להשיב' לנו במעין צליל נקי. מומלץ לטפוח על כמה אבטיחים, ואם מרגישים שאין הד לטפיחה ייתכן שהאבטיח בשל מדי".