עדכונים חיים

גלי תקיפות בלבנון; ביידן: "מתחייב להמשיך לקדם עסקה לשחרור חטופים" | צפו

כוח צה"ל חיסל ארבעה מחבלים שחצו משטח לבנון לעבר ישראל | אם ובנה נהרגו מפגיעת טיל נ"ט בכפר יובל שבסמוך לגבול הצפון | עדכונים שוטפים

תקיפות בלבנון
תקיפות בלבנון| צילום: רשתות ערביות
מיין לפי

ביידן בהצהרה לציון 100 ימים בשבי: "חמאס פרש מההסכם לשחרור חטופים"

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן יצא היום (ראשון) בהצהרה לציון 100 יום למלחמת חרבות ברזל ושבי החטופים, והתייחס לשבויים שעדיין מוחזקים אצל ארגון הטרור חמאס: "היום אנו מציינים 100 ימים לשבי של יותר מ-100 בני אדם חפים מפשע, בהם שישה אמריקאים, שעדיין נמצאים ברצועת עזה. אני מתחייב למשפחות, נמשיך לעשות הכול כדי לשחרר אותם", כתב.

עוד רשם: "אני מחדש את התחייבותי לכל בני הערובה, לעמוד לצידם, ולעולם לא נפסיק לפעול להחזרת האמריקאים למולדתם. מצער שחמאס פרש מהסכם שחרור בני הערובה לאחר שבוע בלבד, אבל אנחנו ושותפינו לא הפסקנו. מזכיר המדינה אנתוני בלינקן חזר לאזור על מנת לחדש את מתווה העסקה לשחרור כלל החטופים". 

מתים מפחד: בכירי חמאס נמלטו מלבנון לאחר חיסול אל-עארורי | דיווח

מתים מפחד: בכירי חמאס נמלטו מלבנון לאחר חיסול אל-עארורי | דיווח
מתים מפחד: בכירי חמאס נמלטו מלבנון לאחר חיסול אל-עארורי | דיווח| זירת החיסול של אל-עארורי בביירות צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

בכירי הזרוע הצבאית של חמאס שישבו בביירות עזבו את לבנון מחשש לחיסולם, בצל חיסולו של בכיר הארגון סאלח אל-עארורי לפני כשבועיים. כך דווח הערב (ראשון) בכאן 11. לפי הדיווח, הפעילים יצאו לסוריה ולטורקיה, ובכיר חמאס ראזי חאמד עזב לקהיר מייד לאחר החיסול ולא שב עדיין ללבנון.

לכתבה המלאה

דובר צה"ל בערבית עוקץ את נסראללה: "מדבר על ישראל, אך שכח דבר אחד"

דובר צה"ל בערבית עוקץ את נסראללה: "מדבר על ישראל, אך שכח דבר אחד"
דובר צה"ל בערבית עוקץ את נסראללה: "מדבר על ישראל, אך שכח דבר אחד"| חסן נסראללה צילום: REUTERS/Aziz Taher

מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה שבר היום (ראשון) שתיקה של שבוע ואיים כי "לא תהיה הפסקת לחימה כל עוד הלחימה נמשכת בעזה. מי שצריך לפחד ממלחמה זאת ישראל. אנחנו מוכנים למלחמה עם ישראל כבר 99 ימים ולא מפחדים ממנה, נילחם ללא גבולות". 

לכתבה המלאה

טען עוד פוסטים
תגיות:
רצועת עזה
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף