לא רק באמצעות נקישה: השיטות שלא הכרתם כדי לדעת אם האבטיח מתוק

ממש עכשיו, כשעונת הרחצה בפתח, כולנו מפנים מקום במקרר לפרי העונה - האבטיח. סרטון ויראלי שהועלה לאחרונה לרשתות החברתיות, הציג מספר טיפים, לפיהם תוכלו לאתר אבטיח אדום, בשל וטעים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כך תשיגו את האבטיח הבשל ביותר
כך תשיגו את האבטיח הבשל ביותר | צילום: אינג'אימג'
4
גלריה

מכיוון שאבטיחים גדלים על האדמה, המקום שבו הם באים במגע עם הארץ אינו מקבל אור ולכן אינו בצבע ירוק. האזור הזה נקרא "כתם השדה" והוא ככל הנראה הסימן הטוב ביותר המעיד על בשלות ומתיקות. יש להבדיל בין כתם צהוב לכתם בהיר מדי או לבן - מה שאומר שהפרי נקטף מוקדם מדי ושהוא עלול להיות בוסר.

כך תאתרו את האבטיח המושלם
כך תאתרו את האבטיח המושלם | צילום: אינג'אימג'

כן כן, כמו שהאבות נוטים לעשות, תנו לו מכה. אבטיח בשל ירגיש יציב וישמיע צליל חלול-מהדהד מספק. זה אומר שהוא מלא בעסיסיות ונמצא בשיא הבשלות. אם הצליל עמום מדי, דלגו לאבטיח הבא.

פירות מעוותים או מכוערים מתקבלים גם הם בברכה במטבח של כולנו, אבל עם כל הכבוד - לא כשזה מגיע לאבטיח. אם האבטיח שינה את צורתו, סביר להניח שהוא הוזנח לסירוגין או נחנק בשמש. אתם לא רוצים אבטיח עם מטען רגשי, עברו להבא.

כך תאתרו את האבטיח המושלם
כך תאתרו את האבטיח המושלם | צילום: אינג'אימג'

כתם הסוכר הוא סימן מחוספס בצבע חום כהה שנראה כמו לכלוך. זוהי הנקודה שבה הסוכר מחלחל מהפרי. סוכר=מתיקות, מתיקות=קינוח טעים לכולם.

גוון קליפה מלא ברק מעיד על אבטיח בוסרי. כדי להשיג את הפרי הבשל ביותר, בחרו אבטיח בעל קליפה חסרת ברק. אלו יהיו המתוקים ביותר.

במידה ותצליחו למצוא את האבטיח העונה על כל הקריטריונים - לפי סרטון הטיקטוק: "ההנאה מובטחת".

אבטיח
אבטיח | צילום: אביר סולטן, פלאש 90
תגיות:
קיץ
/
קניות
/
אבטיח
/
טיפים
/
טיקטוק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף