בזמנים כאלה, כשהמזגן עובד שעות נוספות והגלידות נמסות לפני שמספיקים ללקק אותן, יש פתרון אחד מושלם שמחכה לנו במקרר: האבטיח.
אפשר פשוט לקנות קוביות אבטיח מוכנות מהסופר - הן יושבות שם בקופסאות פלסטיק, נראות מזמינות ומחכות לנו. אבל יש כאן עניין של כבוד עצמי. אבטיח שלם שאתם חותכים בעצמכם זה לא רק יותר טרי - זה גם הרבה יותר טעים ופריך. כי האמת היא שברגע שאבטיח נחתך, הוא מתחיל להתרכך ולהזיל מיץ. זה כמו לקנות עוגה שכבר נחתכה לפרוסות - זה פשוט לא אותו דבר.
ובנוסף, כשאתם חותכים בעצמכם, אתם שולטים בגודל ובצורה. רוצים פרוסות גדולות לאכול עם הידיים? אין בעיה. קוביות זעירות לסלט? בשמחה. כדורים מעוצבים שיעשו רושם על האורחים? אפשר.
הטריק הוא להתחיל נכון. שימו את האבטיח על הצד הארוך שלו - כן, כמו גלגל גדול. עכשיו קחו סכין חדה (לא הסכין הקהה הזה שאתם משתמשים בו לחמאה) וחתכו רבע סנטימטר מאחד הקצוות. למה? כי עכשיו יש לכם בסיס יציב.
אחרי זה, תעמידו את האבטיח על הבסיס החדש שיצרתם ותחתכו אותו באמצע, לאורך. כאילו אתם פותחים ספר ענק וירוק. קחו חצי אחד, שימו אותו עם הצד החתוך כלפי מטה, וחתכו אותו שוב לאורך. עכשיו יש לכם רבעים. כל רבע נחתך לפרוסות של 2.5 סנטימטר לערך.
שוב, מתחילים עם הקצוות - הפעם את שני הקצוות. אחרי זה מגיע החלק המהנה: מעמידים את האבטיח ופשוט "מקלפים" אותו. רואים את הגבול בין הבשר האדום לקליפה הלבנה? שם בדיוק מכניסים את הסכין וחותכים מלמעלה למטה, רצועה אחר רצועה, עד שהאבטיח נראה כמו כדור אדום ענקי.
המתכון זהה להתחלה של הפרוסות - חותכים קצה אחד, מעמידים, חותכים באמצע. אבל במקום לחתוך פרוסות, אתם צריכים כף מיוחדת כמו כף לגלידה או כל כף עגולה. לוחצים פנימה, מסובבים בזהירות, ויוצא כדור מושלם.
הטיפ שלי? ברגע שהכדורים מתחילים להתפרק וכבר לא יוצאים יפים, פשוט תחתכו את השאר לקוביות או תתקפו עם כפית. אף אחד לא ישפוט אתכם.
אז בפעם הבאה שתראו אבטיח שלם בסופר, אל תעברו לידו. קחו אותו הביתה, תכינו לכם מקום נוח למטבח, ותעשו את הקסם. הקיץ יודע להיות קשה, אבל עם אבטיח טוב - הוא הופך להיות מושלם.