טראמפ בהקלטה שתועדה לפני כחצי שנה: "אני פשוט לא מפחד להידבק"

רשת CNN חשפה הקלטה מיוחדת המציגה צדדים אחרים של הנשיא האמריקאי. בדבריו נשמע הנשיא מתנגד לעטיית מסכות ואף טוען כי אינו חושש כלל לבריאותו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הנשיא דונלד טראמפ בדרכו לבית החולים לאחר שחלה בקורונה
הנשיא דונלד טראמפ בדרכו לבית החולים לאחר שחלה בקורונה | צילום: REUTERS/Leah Millis
2
גלריה

"לא", ענה הנשיא בפשטות, וכשנשאל מדוע, השיב: "לא יודע, אני פשוט לא מודאג מזה". חילופי הדברים בין הנשיא לעיתונאי, המתוארים ברב המכר האחרון של וודוורד - "זעם", מתארים נשיא שאינו דואג מכך שהוא עצמו חשוף לנגיף ונמצא בסיכון. לטענת רשת טלוויזיה אמריקנית, גישה זו של טראמפ, המפריך את הסכנה לבריאותו, משקפת את ניסיונותיו החוזרים להפחית את הפחד בציבור.

דונלד טראמפ עולה למסוק הנשיאותי בדרכו לבית החולים
דונלד טראמפ עולה למסוק הנשיאותי בדרכו לבית החולים | צילום: REUTERS/Leah Millis

תוך שהוא סותר ופוגע בהמלצות המומחים, הדגיש הנשיא שוב ושוב כי סוף התפשטות הנגיף היה ממש מעבר לפינה. כך עשה אפילו שעות ספורות לפני שידע כי נמצא חיובי לנגיף הקורונה, ביום שישי לפנות בוקר. נציין כי מהקלטותיו של וודוורד עולה כי הנשיא מודע היטב לסכנות הנגיף.

"זה נע במהירות" אמר טראמפ, והדגיש: אם אתה האדם הלא נכון (בהתייחסו למבוגרים ולכלל הנמצאים בקבוצת סיכוון) וזה תופס אותך, החיים שלך בסכנה גדולה מאוד". עוד הוסיף טראמפ לספר על דיון שהתקיים ברשותו בחדר הסגלגל בבית הלבן: אחד הנוכחים התעטש, אוקיי? ומיד כולנו, עשרה אנשים פיזרנו את הדיון, והדגיש: "כשביניהם, כמובן, גם אני".

תגיות:
דונלד טראמפ
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף