לכבוד פסטיבל הוויסקי השנתי שלנו, ביקשנו מהמיקסולוג אורון לרנר לפרגן לכם כמה קוקטיילים חמים לחורף. עם וויסקי, כמובן...
כמה אנחנו אוהבים להתרפק על הפנטזיה הזו שנקראת "חורף", לובשים מעילי שכבות אופנתיים, מצטיידים במטריות, מפעילים תנורים. בפועל מה שקורה כאן עם 24 ימי הגשם השנתיים והשימוש המוגזם במילה "סופה" כדרך להשיג רייטינג ייחשב לקיץ מרענן ברוב מדינות העולם, אבל מי אנחנו שנוותר על ההזדמנות לשתות קוקטיילים מחממים של חורף?
לא קלאסי, אבל מאוד אינטואיטיבי. טוב, לפחות מנקודת המבט שלי זה נראה מאוד הגיוני לערבב מק'אלן עם קוקוס. מתחילים בהכנות: מבשלים פחית 400 מ"ל של חלב קוקוס (נסו לאתר כאלה ללא חומרים משמרים, 17% שומן, וללא תמציות טעם) עם 100 גרם סוכר קנים אורגני וכף של תערובת צ'אי מסאלה (אם אתם עובדים עם אבקה, אז חצי כפית זה מספיק. צ'אי מסאלה, למי שאינו מכיר זו תערובת תבלינים המורכבת מהל ירוק, מקלות קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר, פלפל שחור ועלי תה שחור). מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, מורידים מהאש, מסננים את התבלינים מהנוזל.
45 מ"ל וויסקי מק'אלן 100 עד 200 מ"ל חלב קוקוס מתובל, חם
איך אפשר בלי מופע האש האהוב על כל-כך הרבה ברמנים בארץ? לא אחת קורה שאנשים מזמינים את הבלייזר רק כדי להראות לחברים שלהם את מופע האש המדובר.
45 מ"ל וויסקי היילנד פארק 20 מ"ל פורט אדום מתקתק 5 מ"ל ליקר תפוזים Grand Marnier
פליפ (Flip) ידוע היום כקוקטייל שמכיל ביצה שלמה, וטעים ככל שזה יישמע, לא לזה התכוונתי כשכתבתי "פליפ", אלא לגרסה עתיקה יותר של המשקה. כמה עתיקה? המתכון היה מוגש בטברנות בארצות-הברית לפני מלחמת העצמאות (כלומר לפני שהיא נקראה ארצות-הברית). המתכון מצריך 'לוגרהד' (Loggerhead) שזה מעין מוט מתכת באורך של כ-30 ס"מ עם ראש בולבוסי בקצהו שניתן לחמם. לא כל-כך קל להשיג 'לוגרהד' היום, אבל שיפוד מתכת ארוך ועבה יכול לשמש כתחליף סביר.
הטעמים החורפיים אהובים עלי במיוחד וכולנו אוהבים חליטות, אז למה שלא ללכת כבר על קוקטייל?
ליטר מים כף קמומיל 50 גרם ג'ינג'ר, טרי, קצוץ 5 פלפל אנגלי 2 עלי דפנה כפית זרעי כוסברה כפית עלי וורדים מיובשים 2 כפות גדושות נוטלה קליפת לימון 45 מ"ל וויסקי לפרויג מעושן