פטר הברברי: בירה ברבר

אם לשפוט לפי הפופולאריות הגואה של 'ברבר' בישראל, יש מצב שאצלנו באמת הכל דבש. ניר קיפניס בשיחה צפופה עם מנהל השיווק הבינלאומי של מבשלת 'לה פאברה' הבלגית...

ניר קיפניס צילום: ללא
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה

אם לשפוט לפי הפופולאריות הגואה של 'ברבר' בישראל, יש מצב שאצלנו באמת הכל דבש. ניר קיפניס בשיחה צפופה עם מנהל השיווק הבינלאומי של מבשלת 'לה פאברה' הבלגית...

לפני כמה ימים יצא לי לפגוש לארוחת בוקר נעימה את פטר דה לאוסניי, מנהל היצוא של מבשלת 'לה פאברה' הבלגית, שאצלנו מפורסמת יותר בזכות שתיים מהבירות אותן היא מייצרת: 'בלאנש דה בריסל' ובעיקר 'ברבר'. אם ציפיתי לפגוש "בירגיק", או איזה פרזנטור ממולח שרק מנסה למכור או לפאר את המותג שלו, הרי שציפתה לי הפתעה נעימה: לא רק שמדובר באיש חביב, אלא גם בכזה שפשוט מנהל אתך שיחה גלויה ומעניינת על עולם הבירה מהזווית של יצרן בלגי בינוני-בגודלו.

בירה 'ברבר' מיוצרת מתערובת של חיטה ושעורה, מתובלת בקליפת תפוז וזרעי כוסברה, מבושלת לחוזק אלכוהולי של 8% אלכוהול ומקבלת תוספת של דבש: בסך-הכל רק כ-2.5% דבש מתווספים לבירה, אך הם ללא ספק מורגשים בעדינות בטעם.

בירה ברבר
בירה ברבר

בישראל 'ברבר' ותיקה יותר מה'בלאנש דה בריסל' ומגדילה את השוק שלה בכל שנה נתונה. מדהים היה לשמוע שישראל נמצאת בין 10 השווקים הגדולים של 'ברבר' בעולם (!). כנראה שאנחנו יודעים להעריך איכות – ואם להודות על האמת: אנחנו גם אוהבים את הבירה שלנו חזקה ומתקתקה.

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף