דבר המועצה: בירות חזקות באלכוהול

מסתבר שצרכן הבירה הישראלי מעדיף בירות חזקות באלכוהול, למרות שאלו לא בדיוק הבירות הכי מתאימות לאקלים המקומי. מועצת סנהדרינק בטעימת בירות מאתגרת...

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה

מסתבר שצרכן הבירה הישראלי מעדיף בירות חזקות באלכוהול, למרות שאלו לא בדיוק הבירות הכי מתאימות לאקלים המקומי. למרות שנפלו על יום קיצי, הסתערו חברי מועצת סנהדרינק על טעימת בירות מאתגרת...

בירות חזקות באלכוהול - החלטנו ללכת על הצד הקשוח ולבחור רק בירות בעלות למעלה מ-10% אלכוהול...
בירות חזקות באלכוהול - החלטנו ללכת על הצד הקשוח ולבחור רק בירות בעלות למעלה מ-10% אלכוהול... | צילומים: גדי דבירי, יח"צ

איך מייצרים בירות חזקות עתירות אלכוהול? על-מנת לייצר בירה עם אחוזי אלכוהול גבוהים יש צורך בהרבה סוכרים שישמשו מזון לשמרים לייצור האלכוהול בתהליך התסיסה. אם רוצים לעבוד בשיטה הגרמנית על-פי חוקי טוהר הבירה הבוואריים, סוכרים אלה יכולים להגיע רק מלתת ואז הבירה תהיה כבדה ומאוד עשירה בטעם. אם לא ממש מקפידים, אזי אפשר להוסיף סוכר אחר לתסיסה בנוסף ללתת. בכל מקרה, הבירה שתיוצר תהיה בירה מתוקה יותר ובעלת גוף מלא יותר, מאשר בירה עם אחוזי אלכוהול נמוכים, דבר שיהווה אתגר עבור היצרן להביא אותה לרמת "שתייתיות" (Drinkability) ולא לקבל סירופ בירה מתוק להחריד.

נפגשנו, כמה מחברי מועצת סנהדרינק, בצהרי יום אחד במהלך פברואר, חודש שחשבנו שיהיה מתאים מבחינת מזג-האוויר, לטעום כמה בירות חזקות שכאלה. אך למרות כל התוכניות לנסות ליפול על יום חורפי מתאים, לאדון טבע היו תוכניות לגמרי אחרות, ואנחנו נפלנו דווקא על אחד מימי החורף הקיציים ביותר בתקופה האחרונה. אז הדלקנו מזגן ויצאנו לעבודה.

מכיוון ששוק הבירה בארץ שופע במותגי בירה, וביניהם לא מעט בירות חזקות באלכוהול, החלטנו ללכת על הצד הקשוח ולבחור רק בירות בעלות תכולת אלכוהול הגבוהה מ-10%, ולצדן גם כאלה שאינן נחשבות עונתיות כמו בירות הכריסמס. ההנחיה לצוות הטועמים היתה "לפתוח את הראש" ולא להתייחס לבירות הללו כבירה במובן הצר של המילה, אלא כעולם עשיר ומורכב יותר עם טעמים שונים, מיוחדים ובעלי עומק. והנה מה שטעמנו:

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף