תרימו להם: סומלייה בירה

גלית וגדי דבירי סיימו את הלימודים באקדמיה לבירה במינכן וחזרו עם דיפלומה של סומלייה בירה. לצד הידע שרכשו, הם חזרו גם עם תובנות לגבי התעשייה המקומית...

מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

הבירולוגים גלית וגדי דבירי סיימו לא מזמן את הלימודים באקדמיה לבירה במינכן וחזרו ארצה עם דיפלומה של סומלייה בירה. לצד הידע הרב שרכשו, הם חזרו גם עם לא מעט תובנות לגבי תעשיית הבירה המקומית...

במהלך השנים האחרונות הולך ומתבסס בתעשיית הבירה באירופה ובארצות-הברית התפקיד של סומלייה בירה (Beer Sommelier). הביקוש למומחים בעלי ידע והסמכה רשמית שיאיישו תפקידים בענף ההסעדה ובמבשלות הבירה, גדל משנה לשנה ומספר מומחי הבירה המועסקים כסומלייה בירה עולה ועולה. אך משום מה, לישראל מגמה זו עדיין לא הגיעה. מאז שנת 2009 מקיימת האקדמיה לבירה Doemens שבמינכן, תחרות דו-שנתית לבחירת סומלייה הבירה הטוב בעולם, במסגרתה נדרשים המתמודדים להראות את כישוריהם ושליטתם בעולם הבירה. בתחרות שנערכה השנה זכה מתמודד מאיטליה בתואר 'סומלייה הבירה הטוב בעולם'. האם יש סיכוי שבעוד כמה שנים יהיה זה מישהו מישראל?

אז מה זה בעצם סומלייה בירה?
כבר הרבה שנים אתם עוסקים בבירה, מה היה דחוף לכם דווקא עכשיו לקבל את הדיפלומה הזו?
אז בעצם מה כללו הלימודים במסגרת ההסמכה?
אבל יש לא מעט אנשים שמבינים בבירה, אז מה יש בסומלייה בירה שאין בהם?
אז מה, כבר אי-אפשר יהיה לשתות בירה בלי סומלייה צמוד?
עולם הבירה כבר קיים שנים רבות ללא מקצוע הסומלייה ואנשים נהנו מהשתייה...
איך אתם רואים את תרבות הבירה בארץ ואיך אתם יכולים לקדם אותה עם הידע שרכשתם?
למה כדאי למסעדות וברים להתייעץ עם סומלייה בירה?
אתם באמת מאמינים שבקרוב נתחיל לראות פה גם סומליירים של בירה?
תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף