הבירולוגים גלית וגדי דבירי סיימו לא מזמן את הלימודים באקדמיה לבירה במינכן וחזרו ארצה עם דיפלומה של סומלייה בירה. לצד הידע הרב שרכשו, הם חזרו גם עם לא מעט תובנות לגבי תעשיית הבירה המקומית...
במהלך השנים האחרונות הולך ומתבסס בתעשיית הבירה באירופה ובארצות-הברית התפקיד של סומלייה בירה (Beer Sommelier). הביקוש למומחים בעלי ידע והסמכה רשמית שיאיישו תפקידים בענף ההסעדה ובמבשלות הבירה, גדל משנה לשנה ומספר מומחי הבירה המועסקים כסומלייה בירה עולה ועולה. אך משום מה, לישראל מגמה זו עדיין לא הגיעה. מאז שנת 2009 מקיימת האקדמיה לבירה Doemens שבמינכן, תחרות דו-שנתית לבחירת סומלייה הבירה הטוב בעולם, במסגרתה נדרשים המתמודדים להראות את כישוריהם ושליטתם בעולם הבירה. בתחרות שנערכה השנה זכה מתמודד מאיטליה בתואר 'סומלייה הבירה הטוב בעולם'. האם יש סיכוי שבעוד כמה שנים יהיה זה מישהו מישראל?