נמרוד שיין התארח בערב מיוחד שערכו יקב "הרי גליל" וחברת "נספרסו" ב"ששון בר" תחת הקונספט "כשקיימות פוגשת איכות". מבחינתו, הערב הבטיח וגם קיים...
בערב שני האחרון הוזמנתי לערב מיוחד במסעדת "ששון בר" בחיפה, וכשמזמינים אותי לחגוג גורמה עם יין אני לא מגלה התנגדות. הנושא המרכזי של הערב עסק בשיתוף הפעולה של יקב "הרי גליל" עם חברת "נספרסו" והציע לאורחים תפריט מיוחד המשלב טעימה מיינות היקב ומנות מיוחדות מהתפריט של המסעדה. וקפה, כמובן.

לצד המנות הנדיבות מהתפריט של "ששון בר" הוגשה התוצרת הסופית מחביות היקב. צריך לומר ש"ששון בר" היא אחת המסעדות בחיפה, שעולם הקולינאריה שלה נמצא בנסיקה בשנים האחרונות. אם עד לפני עשור תושב הצפון היה צריך להרחיק עד לגוש דן על-מנת להתנסות בחוויה קולינארית ייחודית, היום פרושות בחיפה – מהעיר התחתית המתחדשת ועד הכרמל הוותיק – לא מעט מסעדות מצוינות.
רם לסרי, השף של מסעדת "ששון בר", התאים את התפריט לחך המקומי, המנות לא מתפלצנות מדי, חומרי הגלם לרוב מובחרים, כך שלא זאת בלבד שתצאו מכאן מרוצים מהמנות, אלא גם שבעים. במקרה דנן, גודל המנות ב"ששון בר" תואם את המחיר והחוויה משמחת ביותר, בוודאי בערבים בהם מבקרת את השולחן שלך המוזגת ומפתיעה אותך ביינות שונים של יקב "הרי הגליל".
את הסעודה התחלנו, חברי לשולחן ואני, בשתי מנות ראשונות: טרטר טונה אדומה (בתוספת אבוקדו, קרם סלק, כוסברה, שמן-זית ועלי חמציץ), ובריוש חמאה עם כבד אווז (ריבת התותים העזה והקפה של נספרסו העשירו והכפילו את הטעם), כשלצדן הוגשו היינות הראשונים של הערב.
לצד הקרפצ'יו סינטה ניסינו את ה"גרנאש נואר" של היקב. הבנות שישבנו אתנו ייחלו כבר ליינות הכבדים יותר, האדומים בעלי הנוכחות. אולי היה זה מזג-האוויר הסגרירי שקרא להן להתחמם מעט עם הקברנה או המרלו, אבל אלה יגיעו ממש עוד מעט עם המנות העיקריות.
את ה"אלון" וה"יראון" החלטנו לצרף דווקא למחבת פירות-הים הנדיבה. כן, אל תחשבו על איזו מחבת קטנטונת, רם לסרי, השף של ה"ששון בר", דאג למחבת כזו שתתפוס חצי שולחן, שיצופו בה המון דברים שהוא מצא בים ועברו לשחות בתוכה ברוטב יוצא מן הכלל.
לתוך כל הטוב הזה הושלכו קרעי חלה קריספיים שעזרו לשותף שלי לחגיגה ולי להרים קצת מהרוטב המעולה. מה שעלה באותו היום ברשת לא היה ברמה אחידה, אבל הרוטב ופיסות השומר שנכחו בו הצליחו לספק לחגיגה הים-תיכונית את כל מה שבלוטות הטעם ביקשו.