הראשון בוויסקי: מילק&האני סינגל מאלט

ביום הוויסקי הבינלאומי, שנחגג ב-21 במאי, השיקה מזקקת 'מילק&האני' את הסינגל מאלט וויסקי הישראלי הראשון. לגמרי גאווה מקומית...

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה

ביום הוויסקי הבינלאומי, שנחגג ב-21 במאי, השיקה מזקקת 'מילק&האני' את הסינגל מאלט וויסקי הישראלי הראשון. לגמרי גאווה מקומית...

מזקקת 'מילק&האני' הצעירה ממוקמת בגבול תל-אביב - יפו, בסמוך לאצטדיון בלומפילד. הכל התחיל בשנת 2012 כשהיזם גל קלקשטיין, חובב וויסקי מושבע, רצה לרכוש דוד קטן לייצור וויסקי ביתי, רק שדי מהר הוא הבין שבעצם הוא מעדיף לייצר וויסקי בכמות מסחרית. בהמשך פגש גל עוד כמה אנשים שהחלום להקים מזקקה מקומית קסם גם להם, ויצא איתם בקמפיין מימון המונים.

קמפיין ההאדסטארט עמד ביעדים, והשותפים פנו לד"ר ג'יימס סוואן, מאסטר דיסטילר סקוטי שנחשב לאחד המומחים הגדולים בתחום, בעל שם עולמי ובעל מומחיות מיוחדת בייצור ויסקי באקלים חם. סוואן אהב את האתגר שהוצב בפניו והגיע כיועץ לישראל, ואליו הצטרף תומר גורן, המזקק הראשי של המזקקה, שחי את חלום ייצור הוויסקי כבר כמה שנים קודם ורכש את ניסיונו במזקקות נחשבות בסקוטלנד. בינתיים הלך ג'יימס סוואן לעולמו, וכיום תומר גורן הוא האחראי על ייצור הוויסקי.

את תזקיקה הראשוניים של המזקקה זכינו לטעום כבר במארס 2015, כשאנשי המזקקה הציגו בתערוכת הוויסקי 'וויסקי לייב' את הייצור הראשון של ה'ניו מייק' שלהם (התזקיק השקוף שלאחר יישון יקבל גם את הארומות, הטעמים ואת צבעי הוויסקי הבוגרים) וקצרו תגובות נלהבות. כבר אז צוין על-ידי מומחים וחובבי הטיפה המרה, כי ניכרת מקצועיות והקפדה בייצור וכי האיכות מבטיחה.

מילק&האני
מילק&האני

הסינגל מאלט וויסקי הישראלי הראשון הוא הוויסקי הראשון שיוצר במזקקת 'מילק&האני', שבוקבק בארץ אחרי 3 שנות יישון בחביות. התזקיק התיישן בחבית עץ אלון אמריקאי חדשה בנפח של 225 ליטרים במשך שנתיים וחצי, ואחר כך המשיך להתיישן 7 חודשים נוספים בחבית ברבן במחסן המזקקה בתל-אביב.

במזקקה עצמה כבר מוכנים וערוכים להגדיל את התפוקה בשנים הבאות ולממש את תכניות המזקקה הראשוניות. כבר היום עובדים במזקקה תשעה עובדים בשתי משמרות, חמישה ימים בשבוע, כשמאה חביות מלאות מחכות לזמנן, ושני דודי זיקוק גדולים עובדים כל הזמן בתכולה מלאה. המזקקה עצמה יכולה לייצר בעתיד 700 חביות בשנה, 60 חביות בחודש, עם 24 טון לתת חודשי בממוצע.

במרכז המבקרים היפה של המזקקה, הממוקמת ברחוב התחייה 61 בתל-אביב, נערכים כל הזמן סיורים, סדנאות ומכירת וויסקי, ג'ין ועוד. שגריר המותג החדש בארץ ומחוצה לה הוא יובל סופר, מאנשי תעשיית הקוקטיילים המוכרים בישראל.

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף