טליה לוין, מחבקת עצים וממחזרת סדרתית, עלתה צפונה כדי לראות איך הקפה ששתתה בבוקר הופך לאחלה דשן עבור הכרמים של משגב עם, וחזרה בהיי מקפה ועם הנגאובר מיין...
'הרי גליל' הוא יקב הדוגל ברעיון הקיימות והנו בעל מודעות חברתית גבוהה שחרתה על דגלה להתייחס גם קצת לסביבה ולאדמה שמעניקה פרנסה לכל-כך הרבה אנשים על-מנת להחזיר לה מכל הטוב הזה. אז מה עוד אפשר לעשות למענה מלבד לספק לה דשן מופחת בכימיקלים, מעבר לחקלאות אורגנית או שירה לאור ירח לגפנים שזקוקים להמון תשומת -לב כדי לגדול כמו שצריך בזמן לבציר? קפה. כן, זה מה שהיא צריכה. האמת שאני ממש מבינה את זה, הרי אין מצב שאני מצליחה להתניע סוג של יום עבודה פורה כל שהוא ללא שלוש כוסות הקפה הקבועות שלי.

כאן נכנסת לתמונה חברת 'נספרסו' שב-25 השנים האחרונות משקיעה רבות בתכניות בנושא קיימות סביבתית ברחבי העולם. תכניות שמתחילות משלב גידול הקפה ועד לשלב מיחזור הקפסולות. מיד נגיע לאיך עושים ומה, אבל קודם כל, בוודאי תופתעו לגלות שישראל היא המדינה השנייה בעולם שמתקיים בה פרויקט העברת תוכנן של קפסולות הקפה המשומשות לדישון הכרמים. בארבע השנים האחרונות התעשייה הזאת מתפתחת כאן בצורה כה נפלאה, שהלוואי ותעשיית השלום תתפתח באותו הקצב. ושלא תחשבו שלא שמעתי את הצחוק שלכם ברקע.
אז לכל העצלנים שלוגמים את הנספרסו שלהם ברגע זה ממש ותוהים מה אפשר לעשות עם הקפסולות (חוץ מחנוכיה לילד, כי חנוכה כבר עבר...), יש גפנים במשגב עם שמחכים רק לקפה שלכם, אתם לא צריכים לעשות כלום – רק להכניס לשקית ולתת לשליח.