נמאס לכם מרשימות מכולת? גם לנו. הפעם הרכבנו עבורכם לכבוד החג רשימה קטנה ואקלקטית של בקבוקי יין חדשים על המדף שכדאי לכם לבדוק מקרוב...
טעימות היין הסיטוניות לא נהיות קלות יותר משנה לשנה. היינות המקומיים משתפרים, והיבוא מתרחב, שזה נהדר, אלא שמלאכת הרכבה של המלצות יין רק מסתבכת והולכת. אחרי שהחלטנו ללכת על רשימה של יינות חדשים בלבד, ואחרי סדרה לא קצרה של טעימות, הצלחתי, עם קצת עזרה מחברים להרכיב רשימת יינות אקלקטית שאני מקווה שתוכל לעזור לכם עם הבחירה ולהפוך את החג לקצת יותר שמח.
'דלתון' נחשב מימיו הראשונים ליקב סימפטי, אבל השינויים שהוא עובר בשנים האחרונות, הופכים אותו לאחד מהיצרנים היותר מעניינים שיש לנו. 'עלמה קורל', בלנד אמיץ ולא שגרתי של ענבי גרנאש אדומים ופינו גרי לבנים, נמנה על היינות שמעידים על הכיוון הזה. יין בהיר, יבש, טהור, חמצמץ ומרענן, שאפשר לשתות בלגימות גדולות ישר מהבקבוק ביום חם, וייתן עבודה מצוינת גם על השולחן.
היין, שהושק לאחרונה, הוא עוד הוכחה טעימה לתהליך השיפור שעובר יקב 'ירושלים' בשנים האחרונות. הוא נעשה מענבי קריניאן מכרם ותיק באזור זיכרון יעקב וענבי שיראז שגדלו באזור שילה. יישון במכלים עם לוחות עץ, תיבל את ריחות הפירות השחורים והאדמה של היין בנגיעה מעודנת של תבליני עץ מתוקים. הטעמים שלו עשירים, מאוזנים ועמוקים, והסיומת נעימה וארוכה.
גם אחרי שישה בצירים, סדרת הרזרב הים-תיכונית של 'רקנאטי' לא מפסיקה להתפתח. חלק מהיין, שנעשה מענבי הגליל העליון, עבר תסיסה של אשכולות שלמים, והתיישן בחביות בנות 500 ליטר, שלדברי אנשי היקב, מתאימות יותר לאופי שאליו הם מעוניינים להגיע. זהו סירה עם ריחות מאופקים של פירות שחורים, אדמה, פרחים ותבלינים, מבנה רך וטעמים עשירים שמצליחים לא להכביד.
אחרי שנים של התמקדות מוצלחת במיוחד בזני בורדו, השיק השנה יקב 'מרגלית' את היין הראשון שלו שנעשה מענבי סירה, גרנאש ומורבדר. זהו יין בהיר מאוד, עם ריחות סמיכים ומבושמים של פרחים, פירות שחורים, אדמה, בשר מעושן ונוכחות חכמה של חבית. השילוב בין המבנה המוצק והחמיצות הגבוהה, לטעמים העשירים והמורכבים ולתיבול, הוא מהסוג שאפשר למצוא ביינות בלתי נשכחים.
יקב 'מטואה', שהוקם בתחילת שנות השבעים, היה היקב הראשון בניו זילנד שייצר סוביניון בלאן וקיבע את הסגנון הטרופי, הנהנתני וחסר העכבות שמאפיין את היינות הלבנים מדרום-מערב האוקיאנוס השקט. היין הזהוב-ירקרק מתפרץ לאף עם ריחות שופעים של פירות טרופיים טריים רעננים ונגיעה של הדרים. הטעמים שלו עשירים, מלאי שמחת חיים, החמיצות מדויקת והסיומת יבשה וחמצמצה.
'מד האוס', הוא יקב ניו זילנדי, שהוקם בשנת 1996 ובבעלותו כארבעת אלפים דונם כרמים, כרבע מהם באזור מרלבורו. היין שלהם דומה בצבע הזהוב-ירקרק שלו לזה של 'מטואה', אולם בכך מסתיים הדמיון. זהו יין מאופק יותר, עם ריחות מהודקים של פירות לבנים, עשב קצור, הדרים ופירות טרופיים. המגע שלו עם החך מוצק מאוד, וטעמי הפרי העסיסיים נתמכים בחמיצות נושכת, עד הסוף היבש.
'דומיין הוברט ברושארד' היא אחוזה משפחתית שבבעלותה כשש מאות דונם של כרמים בסנסר, פואי פומה ועמק הלואר. הסנסר אותו הם מייצרים מציע כובד ראש ואיפוק שאי-אפשר למצוא ביינות מניו זילנד, ולצד ריחות הפרחים, הפירות הלבנים הטריים, ההדרים והעשב הירוק שלו, מתקיימים גם ריחות מינרליים. המגע עם החך נעים מאוד, הטעמים עסיסיים והסיומת מרחפת.
הקריניאן של 'ויתקין', הוא מהסוסים המנצחים שממש לא כדאי להחליף. ליין שנעשה מענבי כרמים וותיקים באזור זיכרון יעקב ובנימינה והתיישן שישה-עשר חודשים בחביות, יש ריחות נקיים של דובדבנים שחורים. שזיפים, סוכריות פרי, עשבי תיבול ואדמה. המגע שלו עם החך מלא ורך, הטעמים עשירים, מתובלים מעט, החמיצות טובה והסיומת מתקתקה ומהנה מאוד.