'קובננט ישראל' הוא השלוחה הישראלית של יקב 'קובננט' מקליפורניה של היינן היהודי ג'ף מורגן ושותפו לסלי ראד שבחרו לעשות יין בישראל מתוך שליחות. יאיר גם טעם ורשם...
הענבים מהם נעשה היין נדחו על-ידי שורה ארוכה של יצרנים בגלל נתוני ההבשלה הבעייתיים שלהם. לג'ף שרצה להוסיף יין לבן לפורטפוליו, לא היתה ברירה ולמרות שהוא לא עשה ויונייה מעולם, הוא החליט לקלוט את הפירות שאף אחד לא רצה. התוצאה היא אחד מיינות הויונייה המהנים ביותר שנעשו כאן אי-פעם. ליין, שתסס והתיישן שישה חודשים בחביות עץ משומשות, יש ריחות וטעמים חדים ומלאי חיים של הדרים, פירות כתומים ופירות טרופיים, טעמי פרי טהורים שנתמכים בחמיצות דקה וסיומת יבשה ורעננה.
בתחילת העשור הנוכחי פנה אל מורגן אורי ששון, יהודי ממוצא איראני שחי בקליפורניה, וביקש ממנו להציל כרם שרדונה שגדל בתנאים מחפירים ליד בית הנופש שלו בסונומה. ג'ף גייס מומחים ששיקמו את הכרם, התרשם מהפרי והחליט לעשות ממנו יין. השרדונה הקליפורני של קובננט שתסס והתיישן כשנה וחצי בחביות, מציג ריחות של וניל, פירות לבנים בשלים, מינרלים והדרים, מבנה עשיר, שנתמך בחמיצות טובה וסיומת מינרלית. קצת כבד לטעמי, ויחד עם זאת מאוזן ומהנה לשתייה, בעיקר אם יש לידו משהו טעים לאכול.
לנדסמן, הסדרה עם התוויות הכי יפות שראיתי בזמן האחרון, היא סדרת יינות זניים שנמכרים אך ורק לחברי מועדון הלקוחות של היקב. ליין, שנעשה מענבים שגדלו בחלק הקריר של עמק נאפה, יש ריחות של פירות אדומים טריים, תבלינים, מינרלים, עור, טבק ועלי תה - מאפיינים בורגוניים למהדרין. המבנה שלו עשיר, הטעמים בשלים ונוכחות החביות גוברת ככל שהוא מתחמם, אבל היי, גם באירופה עושים לא מעט יינות כאלה.
בלו סי אדום, נעשה בבציר 2015 הבעייתי, משבעים אחוז סירה, חמישה-עשר קברנה סוביניון וחמישה-עשר ויונייה מכרם תל פארס שברמת-הגולן. במפגש שלו עם האף עולים ריחות עשירים של פירות שחורים בשלים, אדמה, תבלינים מתוקים, עשן ומעט פרחים. המבנה הסמיך והרך שלו ממלא את חלל הפה בטעמים בשלים והסיומת ארוכה ומתקתקה בטעמי פירות יבשים.
בדומה לקודמו, יין הדגל של קובננט ישראל שנעשה ממאה אחוז ענבי סירה מתל פארס והתיישן שנה וחצי בחביות, שופע ריחות של פירות שחורים בשלים, מלווים בפרחוניות קלה וריחות תבלינים מתוקים. המרקם שלו חלקלק, הטעמים מתובלים, המבנה לא מעיק והסיומת ארוכה ומתקתקה.