ביקור במחלקת היינות של המיזם הקולינארי המרשים EATALY לימד את ניר קיפניס שלפעמים לאכול טוב, גם באיטליה, זה כמו להיות "ירדן"...

השנים האחרונות שהבליטו מאוד את תרבות-האוכל, הביאו להקמת מרכזים לחומרי גלם משובחים. אצלנו קוראים לזה "שוק איכרים" (שלמרבה הצער משמש לעתים מסווה-כפרי ותו לא לדוכני אוכל-מהיר...), בעוד בערים הגדולות בעולם יש כבר מרכזים קולינאריים מושקעים וממותגים.
גם המחיר, כמעט 18 אירו (כ-80 ₪) הוא גבוה-יחסית למדינה שבה ניתן להשיג יין סביר תמורת 5 אירו בסופרמרקט, יין טוב בכ-10 אירו לבקבוק ויין טוב מאוד ב-20 אירו. העובדה שיינות כאלה נמכרים במחיר שכזה ובחנות שנמצאת בעליל מחוץ לשוק היהודי-כשר, מלמדת על הערכה גבוהה מאוד של קנייני הרשת ליין שהתחיל את מסעו לרומא בכרם שבגולן. מה נאמר מלבד "גאווה ישראלית"?