מה עושה מיקסולוג שתקוע בפקק אינסופי בכניסה לאתר החרמון? ממציא קוקטיילים, אלא מה. קבלו את טל גנץ עם חמישה קוקטיילים על יין...
משחר ההיסטוריה היה היין רבגוני. כזה שמשמח לבב אנוש, מוגש בכוס מהודרת ונועץ לנצח רגעים יפים בחיים. היין פנה לכל רבדי אוכלוסייה וגברים ונשים כאחד צרכו את היין המועדף עליהם לפי סוג האוכל שאכלו, מזג-אוויר, מצב הרוח ומצב הכיס, וכשלא יכלו לבחור – שתו מה שהיה. יין שימש גם לצורך בישול, השתמשו בו במשרות שונות ולהעשרת רטבים. בין יתר שימש היין גם להכנת קוקטיילים.
'מאמא ריטה' אהבה מאוד ללגום כוס יין אדום, או איזה מרגריטה טובה, אחרי שסיימה את מטלות הבית והשכיבה את הילדים לישון. לילה אחד התקשתה ריטה לבחור בין השניים, החליטה שלא להחליט ופשוט לערבב ביניהם, וכך נולד עוד סיפור מקסים לשתות עליו. היין שבחרתי לצורך הקוקטייל הזה הוא 'הר חרמון אדום'. מעבר לעניין הווליו פור מאני, מדובר ביין רב זני בעל ארומות פירותיות נעימות. יין נגיש וזמין בכל נקודת מכירה, שתמיד כיף לחלוץ ממנו את הפקק בלי שום נקיפות מצפון.
50 מל' טקילה סילבר 25 מל' יין הר חרמון אדום 20 מל' ליקר תפוזים איכותי 20 מל' מיץ ליים קרח לקישוט: קליפת תפוז, ענף רוזמרין
לא אחת עמדתי בפני מצב בו אורחים שמגיעים אליי הביתה מבקשים שאכין להם 'נגרוני'. היות שוורמוט אדום, שהוא אחד משלושת מרכיבי הקוקטייל, פחות זמין בפיצוציות השכונתיות, מצאתי את עצמי לא פעם מאלתר את הקוקטייל הזה בהצלחה עם 'הר חרמון לבן'. בעיקר בגלל טעמי ההדרים, ואולי גם העקיצה הקלה שמזכירה לי גויאבה.
50 מל' ג'ין איכותי 25 מל' קמפארי 25 מל' יין הר חרמון לבן קרח לקישוט: סרט מקליפת תפוז
50 מל' רום כהה 30 מל' מיץ אננס 20 מל' מיץ לימון 50 מל' הר חרמון מוסקטו פרוסות מלפפון ירוק, דקות פרוסות לימון, דקות שוופס מיול קרח לקישוט: נענע, כוכב אניס, גרגרי רימון
הקוקטייל הבא הוא קוקטייל חזק המבוסס על קוקטייל המרטיני הקלאסי. חיפשתי יין לא מתוק ולא מתחנף, יבש עם טעמי פירות יער חמצמצים, ובחרתי ב'רוזה-סירה' מסדרת גמלא השמורה.
50 מל' וודקה פרמיום 20 מל' רוזה-סירה גמלא השמורה 5 מל' אפרול קרח לקישוט: עלי ורדים מיובשים
אני מאד אוהב לצאת מהקופסא ולהעשיר את ה'וויסקי סאוור' הקלאסי בניחוחות וטעמים של תבלינים כמו פטל, דובדבנים ואפילו 'שרי הרינג'. בקוקטייל הזה בחרתי להשתמש בטמפרניו מסדרת גמלא השמורה שמעניק לקוקטייל קצת מהכל.
50 מל' וויסקי היילנד 15 מל' סירופ רוזטה 25 מל' מיץ לימון, טרי 15 מל' אמארו מונטנגרו קרח לסגירה: טמפרניו גמלא השמורה לקישוט: עלי נענע