פסטיבל הבירה הישראלי הציע השנה לונה-פארק אמיתי לחובבי הבירה. בין האטרקציות: הומאז' שכולו רטרו של מבשלת 'קרלסברג' למתכון מרתק שנמצא בארכיון...

חודש ספטמבר הוא חגיגה בעולם הבירה. לא מעט פסטיבלים מתקיימים ברחבי העולם בחודש זה, כשהבולט ביניהם הוא, כמובן, ה'אוקטוברפסט' במינכן שבגרמניה - פסטיבל הבירה הגדול ביותר בעולם שרבות כבר נכתב עליו ובוודאי עוד ייכתב. לטובת מי שלא מעודכן, רק נזכיר שמדובר בפסטיבל מסורתי שהחל בכלל כחגיגת נישואיהם של הנסיכה תרזה עם בחיר ליבה נסיך בוואריה. בפסטיבל אמנם משתתפות רק שש מבשלות, אלא שמדובר בשש המבשלות הגדולות והוותיקות ביותר הפועלות בעיר מינכן, ורק הן מורשות להשתתף בו.

מפילזנרים בהירים ולאגרים כהים, דרך איילים קלים וכבדים, חיטה, מגוון רחב של IPA ועד בירות בטעמים עם פירות ותוספות שונות ומשונות... (צילומים: יח"צ)מפילזנרים בהירים ולאגרים כהים, דרך איילים קלים וכבדים, חיטה, מגוון רחב של IPA ועד בירות בטעמים עם פירות ותוספות שונות ומשונות... (צילומים: יח"צ)
מאתיים מותגים ותחרות בישול ביתי אחת... (צילומים: יח"צ, דיויד סילברמן, גלעד ארצי, יעל יצחקי, גדי דבירי)

הצצה חטופה בסטטיסטיקות של פסטיבל ה'אוקטוברפסט' בשנים האחרונות תגרום לכל אחד מאתנו ליפול מהכיסא: כ-7.2 מיליון מבקרים שתו כ-6.9 מיליון ליטר בירה, כ-140 אלף ליטר יין ואכלו, בין היתר, כ-280 אלף נקניקיות. כמויות כאלה, סביר להניח, שלא תמצאו אצלנו, אבל היי - גם אנחנו יודעים לחגוג. השבוע התקיים, במתחם התחנה בתל-אביב, פסטיבל BEERS שזו השנה השישית שלו.

%d7%a4%d7%a1%d7%98%d7%99%d7%91%d7%9c-%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%a1-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%90-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%9e%d7%99%d7%9b%d7%9c-%d7%a1%d7%9c%d7%a2%d7%a4%d7%a1%d7%98%d7%99%d7%91%d7%9c-%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%a1-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%90-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%9e%d7%99%d7%9b%d7%9c-%d7%a1%d7%9c%d7%a2
אז מה הציע לנו השנה הפסטיבל? מעל 30 מציגים של מבשלות בירה ישראליות חדשות וותיקות, בירות ייבוא שמספרן רק הלך וגדל בשנה האחרונה, שהציגו כ-200 מותגים ואפילו תחרות אחת של מבשלי בירה ביתיים. וכמובן, נקניקיות וגבינות לנשנש ליד הבירה לצד מוזיקה טובה. האנשים מאחורי הדוכנים נלהבים, נחמדים ומסבירי פנים. אנשי המבשלות הקטנות מזגו את הבירות שלהם ועושה רושם שמאוד נהנו לדבר ולהסביר עליהן כאילו זו הפעם הראשונה שהם עושים זאת בפסטיבל, והקהל גמע בצמא את ההסברים וגם את הבירה.
%d7%97%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%a7%d7%a8%d7%9c%d7%a1%d7%91%d7%a8%d7%92-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%99%d7%97%d7%a6%d7%97%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%a7%d7%a8%d7%9c%d7%a1%d7%91%d7%a8%d7%92-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%99%d7%97%d7%a6

לשמחתי הצלחתי לטעום מספר גדול של מותגי בירה מסגנונות שונים. אין ספק שההיצע היה גדול ומגוון הסגנונות והטעמים עשיר וייחודי - מפילזנרים בהירים ולאגרים כהים, דרך איילים קלים וכבדים, חיטה, מגוון רחב של IPA ועד בירות בטעמים עם פירות ותוספות שונות ומשונות. גם מי שבירה היא לא "כוס התה" שלו, לא הרגיש בודד, וסביר להניח שמצא בירה אחת לפחות שדיברה אליו. כצפוי, אין אפשרות לסקור את כל הטוב שהיה שם, ובכל הנה כמה מהדברים המעניינים שהיו שם:

%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%95%d7%a8%d7%a9%d7%98%d7%99%d7%99%d7%a0%d7%a8-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%aa-%d7%93%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%95%d7%a8%d7%a9%d7%98%d7%99%d7%99%d7%a0%d7%a8-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%aa-%d7%93%d7%91%d7%99%d7%a8
Warsteiner

יש לי פינה חמה בלב לבירה הזו. לפני שתיים-עשרה שנה, לפני השטף הגדול של מותגי היבוא, בחרנו "לגלגל" לארץ חביונת של Warsteiner מגרמניה ולכבד בה את קהל חובבי הבירה ביום ההולדת של בירדי. כולם ליקקו את השפתיים בהנאה מהאטרקציה החדשה. Warsteiner - פילז גרמני טיפוסי, 4.9% אלכוהול, מתקתק, טעם מעט יותר קלוי ממה שמרמז הצבע הבהיר. בירה לשתייה בכמות מכובדת, לים, לכיף, למסיבות ומה לא. ניתן להשיג רק בבקבוקים.

%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%a7%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%92-%d7%9c%d7%95%d7%95%d7%93%d7%95%d7%95%d7%99%d7%92-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%aa%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%a7%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%92-%d7%9c%d7%95%d7%95%d7%93%d7%95%d7%95%d7%99%d7%92-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%aa
Konig Ludwig

בירת חיטה גרמנית לא מסוננת, 5.5% אלכוהול, קלילה, מתקתקה, ארומת בננה מובהקת עם תמיכה של ציפורן. מצוינת! לחובבי הז'אנר. ניתן להשיג בבקבוקים בחנויות מתמחות.

Hite

מדרום-קוריאה הרחוקה מגיעה אלינו בירה Hite, בירת לאגר בהירה, קלילה 4.3% אלכוהול, עדינה ויכולה לשמש כמלווה למגוון מנות. ה-Hite היא בירת הלאגר הנפוצה ביותר בקוריאה, מיוצאת לכ-70 מדינות בעולם ועכשיו גם אצלנו. יחד עם הבירה הציגו היבואנים משקה קוריאני מסורתי בשם סוג'ו, אותו נהוג לערבב עם הבירה על-מנת לחזק אותה. להשיג בבקבוקים בחנויות.

Elvis Juice

אחד המותגים מתוצרת מבשלת Brew Dog הסקוטית, שהוצגו בפסטיבל הואElvis Juice - IPA מחוזק בקליפות אשכולית ותפוז. גם למי שבדרך-כלל מתקשה לעכל את בירות ה-IPA כדאי לפחות לטעום את הבירה המעניינת הזו. 6.5% אחוזי אלכוהול בטעם אשכולית.

%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%90%d7%9c%d7%9b%d7%a1%d7%a0%d7%93%d7%a8-%d7%9e%d7%99%d7%9c%d7%a7-%d7%90%d7%a0%d7%93-%d7%94%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%91%d7%a7%d7%91%d7%95%d7%a7-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%90%d7%9c%d7%9b%d7%a1%d7%a0%d7%93%d7%a8-%d7%9e%d7%99%d7%9c%d7%a7-%d7%90%d7%a0%d7%93-%d7%94%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%91%d7%a7%d7%91%d7%95%d7%a7-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95
Milk & Honey

מבשלת 'אלכסנדר' הציגה בירה שבושלה בשיתוף פעולה עם מייקל בורג ממבשלת מיקלר. זו בירה עם לקטוז – סוכר חלב, שעושה אותה מתוקה וקרמית - דבש וגרידת תפוז שמחברים אותה לארץ ישראליות. 8.4% אלכוהול כבדים לאקלים הישראלי, אך טעימים ומתאימים לימים גשומים.

Happy Hour in Sodom

תרגיעו, זה לא מה שאתם חושבים. זו בירה עם תוספת מלח מים המלח. דיוויד כהן מה'דנסינג קאמל', טעם לפני כשנתיים בירה בסגנון והתאהב. התוצאה: בירה כהה בטעם שוקולדי מעט שרוף עם סיומת מעט מלוחה שמרגישים על השפתיים. המלח נותן סמיכות, קרמיות ועושר טעמים. 6% אלכוהול. להשיג בבקבוקים בעיקר במבשלה בתל אביב.

%d7%a7%d7%a8%d7%9c%d7%a1%d7%91%d7%a8%d7%92-%d7%91%d7%aa%d7%a2%d7%a8%d7%95%d7%9b%d7%aa-%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%a1-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%92%d7%9c%d7%a2%d7%93-%d7%90%d7%a8%d7%a6%d7%99%d7%a7%d7%a8%d7%9c%d7%a1%d7%91%d7%a8%d7%92-%d7%91%d7%aa%d7%a2%d7%a8%d7%95%d7%9b%d7%aa-%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%a1-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%92%d7%9c%d7%a2%d7%93-%d7%90%d7%a8%d7%a6%d7%99
The Father of All Lager Beer 1883

בגזרת הרטרו הציגה חברת קרלסברג, פשוטו כמשמעו, באמצעות שחקנים, בירה שהיא תוצאה של בישול מחווה היסטורי המשחזר את בירת הלאגר שבושלה במבשלה בשנת 1883. הבירה הותססה עם שמרים שהורבו מבקבוק בירה עתיק שנמצא במרתפי המבשלה והתוצאה היא בירה ענברית עם 5.8% אלכוהול לא כבדים, וטעמי לתת, קרמל ושוקולד. הקהל שצפה במיצג התכבד בסופו בטעימת הבירה.

ISIS

לעמוד בדוכן של איציק ממושב דקל, הבעלים של מבשלת 'אייזיס' ולנהל אתו שיחה, זו כבר חוויה בפני עצמה. חוץ מזה שהוא חייכן, נעים הליכות ומסביר פנים, הוא גם מזג שלושה סוגי בירה: איל ענברי, פייל אייל, וסגנון חופשי. את הבירות מבשל איציק במבשלה הקטנה שבמושב דקל, על גבול מצרים והפסטיבל איפשר הזדמנות מצוינת לטעום מהבירות שלו מבלי להצטייד בוויזה.

%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%92%d7%95%d7%a8%d7%93%d7%95%d7%9f-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%aa-%d7%93%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%99%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%92%d7%95%d7%a8%d7%93%d7%95%d7%9f-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%aa-%d7%93%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%99
Gordon

כל מי שמכיר אותי יודע מיד מה למזוג לי כשאני מבקשת בירה. לי ולבירה 'גורדון' יש רומן ארוך השזור בסיפורים מצחיקים ופיקנטיים רבים, אבל זה כבר נושא לכתבה בפני עצמה. מדובר בבירת לאגר בלגית בהירה שלמרות אחוזי האלכוהול הגבוהים שבה (12%), היא לא קשה לעיכול, כפי שניתן לחשוב, אם כי בהחלט מצריכה זהירות בשתייה.

Samuel Adams LongShot

עוד דוכן מעניין שהיה בפסטיבל הוא הדוכן של תחרות הבירה הביתית של ישראל, סמואל אדמס לונגשוט. בדוכן זה אפשר היה לטעום מהבירות שהוגשו לתחרות, בחמש קטגוריות שיפוט: אייל בהיר וכהה, חיטה, לאגר וסגנון חופשי. אחלה קונספט, דוכן ייחודי המרכז קבוצה גדולה של מבשלי בירה ביתיים עם בירות מגוונות, שונות ומשונות. השיא היה ביום חמישי, אז נערך טקס ההכרזה על הזוכים בתחרות הבירה, שקיבלו כפרס בקבוק בירה סמואל אדמס אוטופיה, בירה נדירה ומיוחדת, עם 25% אלכוהול, ובנוסף, הכרזה על הבירה הטובה בתחרות שזיכתה את האחראים לה בטיסה לחו"ל.

%d7%94%d7%96%d7%95%d7%9b%d7%94-%d7%91%d7%aa%d7%97%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%95%d7%a0%d7%92%d7%a9%d7%95%d7%98-2016-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%91%d7%94%d7%96%d7%95%d7%9b%d7%94-%d7%91%d7%aa%d7%97%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%95%d7%a0%d7%92%d7%a9%d7%95%d7%98-2016-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%91
והזוכים במקומות הראשונים הם:

אייל בהיר: עמנואל זיידמן ואבי ריז'י

אייל כהה: יונתן בנדט

חיטה: שי נוטמן

לאגר: עפרי גרזון

סגנון חופשי: אדם סוריאנו ובר בירנברג

והבירה הטובה בתחרות היא: 'נשיקה של דרקון' שבישלו אדם סוריאנו ובר בירנברג – טיסה נעימה!