שלושה ימים של שכרון חושים בפופ אפ בר של עומר גזית שלו: קוקטיילים מנצחים מהתחרות העולמית, מיקסולוגים אורחים, ואטרקציות מיוחדות...

עולם הקוקטיילים שלנו הולך ונעשה מאתגר, עשיר ומסעיר מרגע לרגע. המיקסולוגים יוצרים לנו הרפתקאות חדשות לבקרים, חומרי הגלם הופכים להיות יותר ויותר אקזוטיים, מיני מרקחות עלומות, סירופים וחליטות כבר לא נשמעים לנו הזויים כל-כך, תחרויות כמו World Class ו"בקארדי לגאסי" צוברות תאוצה והמקצוענות משפריצה מכל עבר. אז לאחר שזכה במקום הראשון בתחרות הייחודית בקארדי לגאסי, ורגע לפני שהוא טס לאוסטרליה להתחרות בגמר, עומר גזית-שלו מבר 223 מגיש לנו את הדבר הבא: "פופ אפ בר". פופ אפ נעשה פופולרי לאחרונה בתחום המסעדות, ופחות נפוץ בעולם הברים. בפעם הראשונה בארץ, ייפתח בסוף שבוע זה למשך שלושה ימים (ששי עד ראשון), פופ אפ בר שימוקם בחדר העישון הסודי של הבל בוי (נראה אתכם מוצאים את דלת הכניסה ללא הכוונה...).

בקארדי - אווירה
בקארדי - אווירה
מדובר בשלושה ימים של שכרון חושים ושל שיתופי פעולה מגוונים, בבר שיעוצב כל יום מחדש בצורה שונה ומפתיעה. אטרקציה שתשים פוקוס על עולם הקוקטיילים, תגיש תפריט קוקטיילים שיתחלף מדי יום, ותספק חוויה שונה של אירוח שעוד לא נראתה בארץ עד היום - מעין חגיגה קטנה ומיוחדת של תעשיית הברים. ביום שישי הקרוב יארח עומר את ישי בן אור, מנהל הבר של פסטל, שזכה אף הוא בכמה תחרויות. ברמן צעיר שיגיש לאורחים קוקטיילים קלאסיים כמו דאקירי ומרי פיקפורד. על קוקטייל דאקירי קיימות אגדות מקומיות וסיפורי עם שונים וכמעט כל בר שני באיים הקאריביים מתפאר שבו הומצא המשקה. הגרסה המקובלת היא שהקוקטייל בצורתו הקלאסית נולד באזור מכרות הברזל של קובה אי-שם בשלהי המאה ה-19. מי שרקח אותו היה מהנדס כרייה שביקש לצנן את הרום שלו בעזרת קרח או מים, לימונים וסוכר. בשנת 1909 ניסה את הקוקטייל הזה קצין רפואה בחיל הים האמריקני ובהתלהבות רבה הפיץ אותו בקרב אנשי הצי, ודרכם הגיע הקוקטייל לוושינגטון ולמועדוני הלילה של ניו יורק. בדאקירי הקלאסי יש רום, מיץ ליים או לימון ממותק וקרח.   אחת האמונות העממיות גורסות כי ההשראה לשם בלאדי מרי הגיע מהשחקנית, זוכת האוסקר, מרי פיקפורד, אך האמת היא שבזמן בו נוצר הבלאדי מרי, היה כבר קוקטייל אחר קרוי על שמה של מרי פיקפורד. הקוקטייל שנוצר בסביבות תקופת היובש בקובה עבור השחקנית הדגולה מורכב מרום, סירופ רימונים וליקר מרשינו. בפופ אפ בר יוגש הקוקטייל בגרסה טיפה שונה: רום, מיץ אננס וגרנדין (סירופ רימונים) ביתי. בשבת יארח עומר את שחף קורן, אף הוא שגריר בקארדי בישראל, וביחד הם יכינו תפריט של זוכי תחרויות בקארדי מסביב לעולם, ביניהם גם Made in Cuba של טום ווקר, המכיל בקארדי, מלפפונים, נענע ואבסינט. ולראשונה בישראל יוכן גם Speak Easy, הדרינק של שינדו גוקן, שזכה בתחרות במקום הראשון בשנת 2012. הקוקטייל מכיל ערכת תה מאצ'ה יפנית, רום מיושן ושרי. לאחר שזכה בתחרות, פתח שינדו גוקן בר בהונג קונג וקרא לו על שם המשקה. בכל הערבים יוגש גם הדרינק של עומר - ה-French Governor - המכיל רום, סירופ טרגון, מיץ ליים, מיץ אגסים, ושמפניה ברוט. אז איך מגיעים? מכיוון שאי-אפשר להזמין מקום, מגיעים לבל בוי ומבקשים מהמארחת במקום הכוונה לדלת שתוביל לבר הסודי של ה-French Governor. אפשר לקפוץ לשם לקוקטייל בעמידה, או להזמין מקום בבל בוי, כדי לאכול משהו וליהנות גם מקוקטיילי המקום הנפלאים, ואז לקפוץ לקוקטייל סיום (או פתיחה) בבר הנסתר.   French Governor פופ אפ בר. ברדיצ'בסקי 14, תל-אביב. 17-19 באפריל, החל מהשעה 21:00. פרטים נוספים בכתובת: www.frenchgov.com