יאיר גת חושב שיינות יקב טריו הם יינות מושקעים, מאופקים ומהנים, ושבהחלט אפשר לקרוא להם יינות חכמים...

אם שתיתם יין בישראל בשני העשורים האחרונים, סביר להניח שהיה לזה קשר למשפחת שקד ולרשת חנויות 'דרך היין' שבבעלותה. בשנת 2006 החליטו האחים טל ואורן ובן הדוד שלהם קובי, להתחיל לעשות יין בעצמם תחת השם 'טריו'. בתחילת הדרך נעשו היינות של טריו במתקנים של יקבים אחרים והתיישנו במרתף של בית המשפחה ברמת-גן.

היינות של טריו, שנעשו בבצירים 2012-2014 על-ידי היינן יותם שרון, הם יינות מעניינים... (צילומים: יח"צ)
היינות של טריו, שנעשו בבצירים 2012-2014 על-ידי היינן יותם שרון, הם יינות מעניינים... (צילומים: יח"צ)
היינות של טריו, שנעשו בבצירים 2012-2014 על-ידי היינן יותם שרון, הם יינות מושקעים ומעניינים... (צילומים: יח"צ) החל מבציר 2011 הם נעשים ומתיישנים ביקב רמות-נפתלי שבגליל העליון. היינות של טריו, שנעשו בבצירים 2012-2014 על-ידי היינן יותם שרון, הם מושקעים, מאופקים, מעניינים ומהנים שכל אחד יכול ליהנות מהם ואפילו לומר עליהם כמה מילים, אני חושב שאפשר לקרוא להם יינות חכמים.  
טריו ספיריט ירושלים אדום 2013 - בקבוק
טריו ספיריט ירושלים אדום 2013 - בקבוק
Spirit of Jerusalem 2013
בשונה ממה שאפשר לצפות מיקב מודרני ובעל כוונות מסחריות כמו טריו, היין הזה, שנעשה ברובו מענבי קברנה סוביניון מאזור שורש, הוא לא מאוד נקי. דווקא בגלל זה כל-כך אהבתי אותו. הלכלוך הקטן, שמתבטא בריח קל של טחב, משתלב במידה בריחות פרי אדום טרי, עשבי תיבול ופלפל ומוסיף המון עניין. המבנה שלו קליל, החמיצות טובה והסיומת מהנה ועשירה בטעמי פרי ותבלינים מתוקים. יין אדום שאפשר לשתות גם בקיץ. מחיר: כ-90 שקל      

טריו אלונה 2013 - בקבוק
טריו אלונה 2013 - בקבוק
Spirit of Alona Valley 2013

היין נעשה ממאה אחוז ענבי קריניאן, שגדלו בחלקה בת יותר משלושים שנה, בעמק אלונה, שנמצא במורדות המזרחיים של הכרמל והתיישן שנה בחביות עץ גדולות. יש לו ריחות נקיים של פירות שחורים, פירות יבשים ועשבי תיבול. המבנה שלו מוצק מאוד, החמיצות רכה והסיומת ארוכה ורבת עוצמה. נראה לי שמי שיצליח להתאפק ולתת לו עוד שלוש ארבע שנים בבקבוק רק ירוויח מזה. מחיר: כ-90 שקל      

טריו סיקרט אדום  2012- בקבוק
טריו סיקרט אדום 2012- בקבוק
The Secret 2012 אחד מהסודות של היין הזה הוא לדעתי איכות הפרי ונקודת ההבשלה המדויקת שלו. הוא נעשה ממאה אחוז קברנה סוביניון מהרי ירושלים ומהגליל העליון והתיישן שנה בחביות. טעמי הפרי הטובים והמאופקים מלווים ריחות עץ ישן, עשבי תיבול, שוקולד וקפה. המגע שלו עם החך רך, הטעמים מאוזנים והסיומת ארוכה ומורכבת. הוא לא מתמסר בקלות, אבל מי שיקדיש לו מספיק זמן ייהנה ממנו מאוד. מחיר: כ-115 שקל      

ספיישל קווה 2013 2013 - בקבוק
ספיישל קווה 2013 2013 - בקבוק
Special cuvee 2013

בלנד של קברנה סוביניון, סירה, מרלו וקברנה פרנק מהגליל העליון, שהתישן שנה בחביות בנפחים שונים. יש לו ריחות מורכבים, הרמוניים ועשירים של פירות אדומים ושחורים, תבלינים מתוקים, עשן ועשבי תיבול, טעמי פרי רעננים, מבנה מוצק ואלגנטי וסיומת ארוכה ומורכבת. היין מבציר 2012 זכה בשנה שעברה במדליית זהב, בציון של 95 נקודות ובתואר 'היין הטוב ביותר מאסיה והמזרח-התיכון במחיר של יותר מ-15 פאונד, בתחרות היין העולמית של המגזין דקאנטר. כמו שזה נראה כרגע, לאחיו הצעיר יש סיכוי לא רע לחזור על ההישג הזה ואולי אפילו להגיע רחוק יותר. מחיר: כ-150 שקל