יאיר גת חושב שטעימת שלושת היינות החדשים מסדרת Altitude של ברקן מלמדת איזו השפעה יש למיקומו של הכרם על אופיו של היין...

בדצמבר האחרון ביליתי כמה שעות במרכז המחקר והחדשנות של יקב 'קונצ'ה אי טורו', הממוקם לא הרחק מהעיר טאלקה, בירת מחוז מאולה – אזור גידול הענבים הגדול בצ'ילה. אחרי הסיור ביקב הניסיוני, ישבנו לטעום קצת יין. מנהל המרכז, שאחראי על עשרות ניסויים ועל כשמונה עשר חוקרים ואנשי תפעול, מזג לנו יין משני בקבוקים לא מזוהים וביקש מאתנו שנתאר אותם.

שלושה יינות קברנה סוביניון שנבצרו משלושה כרמים שונים, וכשטועמים אותם זה לצד זה, ההבדלים בולטים מאוד... (צילומים: יח"צ)
שלושה יינות קברנה סוביניון שנבצרו משלושה כרמים שונים, וכשטועמים אותם זה לצד זה, ההבדלים בולטים מאוד... (צילומים: יח"צ)
שלושה יינות משלושה כרמים שונים, וכשטועמים אותם זה לצד זה, ההבדלים בולטים מאוד... (צילומים: יח"צ) לקחנו אוויר, צללנו לעומק, והשקענו המון מילים יפות באנגלית על צבע וחמיצות וסיומת, כדי לתאר את ההבדלים שמרגע לרגע הפכו לתהומיים יותר לטעמנו. המנהל עודד אותנו לאורך כל הדרך, החמיא לנו על האבחנות הדקות, גרם לנו להפריז בהן עוד קצת, ורק אחרי שלא היה לנו יותר מה להגיד גילה לנו את האמת: בשתי הכוסות היו יינות קברנה סוביניון מענבים שנבצרו באותו כרם, באותו יום. שניהם עברו תהליכים זהים לחלוטין ביקב וההבדל היחיד ביניהם היה שיטת החשיפה של האשכולות לשמש. אם לשיטת החשיפה לשמש של האשכולות יש כזו השפעה על האופי של היין, אתם יכולים לתאר לעצמכם איזו השפעה יכולה להיות למיקום של הכרם. סדרת Altitude של יקב ברקן שמאפשרת לטעום את זה כוללת שלושה יינות קברנה סוביניון שנבצרו משלושה כרמים שונים, באותה שנת בציר ועברו תהליכים דומים ביקב, וכשטועמים אותם זה לצד זה, ההבדלים בולטים מאוד. למי חוץ מאנשי היין והכותבים למיניהם תהיה הזדמנות לטעום אותם זה לצד זה? אין לי מושג. מי שירצה לארגן לעצמו טעימה כזו יצטרך להשקיע לא פחות מ-360 ₪ עבור שלושת הבקבוקים. לא מעט כסף בשביל שעשוע אינטלקטואלי. החדשות הטובות הן שלא חייבים ללכת על כל השלישייה. שני יינות מתוך הסדרה מתנהגים יפה מאוד גם כאשר הם מופרדים מלהקתם, ומציגים את המאפיינים המוכרים של קברנה סוביניון מהגליל העליון, כשהם עטופים בעשייה המודרנית והמושקעת של ברקן.  
יקבי ברקן אלטיטיוד 2011 +585 מארז חדש צילום יחצ.jpg
יקבי ברקן אלטיטיוד 2011 +585 מארז חדש צילום יחצ.jpg
ברקן, 585+ Altitude, קברנה סוביניון 2011
  היין שנעשה מענבי כרם מנרה, מחליף את Altitude 412 שמקורו בענבי דרום רמת הגולן, בתפקיד הילד הכי נמוך בכיתה. יש לו ריחות של פירות אדומים ושחורים בשלים, מעט בוסר, עלים יבשים, עץ קלוי ותבלינים מתוקים. המבנה שלו רך ובשל, המרקם שמנוני מעט והסיומת ארוכה, קלויה ומרירה מעט. יין ידידותי, עשוי היטב, שנמצא קרוב מאוד לשיאו. מחיר: 120 ₪    
יקבי ברקן אלטיטיוד 2011 624+ - מארז.jpg
יקבי ברקן אלטיטיוד 2011 624+ - מארז.jpg
ברקן, 624+ Altitude, קברנה סוביניון 2011
  במצבו הנוכחי הוא הטוב וההרמוני ביותר בסדרה. הריחות שלו משלבים היטב בין פירות שחורים טריים, מחטי אורן, אדמה לחה, עלים יבשים ותבלינים מתוקים. המבנה שלו שרירי ומוצק יותר, החמיצות טובה והסיומת מרעננת, מתובלת ומורכבת. היין שנעשה מענבי כרם עלמה, יוכל להמשיך להתפתח בבקבוק עוד כמה שנים, אבל גם במצבו הנוכחי הוא מאוד מהנה. מחיר: 120 ₪    
יקבי ברקן אלטיטיוד 2011 720+ - מארז.jpg
יקבי ברקן אלטיטיוד 2011 720+ - מארז.jpg
ברקן, 720+ Altitude, קברנה סוביניון 2011
  צד אחד שלו מציג ירקרקות בוסרית רעננה, והצד השני בשל מאוד. מה יקרה לו עוד כמה שנים בבקבוק? האם הנוכחות הבוסרית תתרכך? האם הפרי הבשל יבשיל עוד יותר? הדרך היחידה לענות על השאלה הזו היא לחכות. עד אז קחו בחשבון שלמרות הפרי האיכותי והטיפול המקצועי, מדובר ביין מפוזר מאוד, סוג של שלם שבמצבו הנוכחי לא מצליח לעלות על סכום חלקיו. מחיר: 120 ₪