ערוץ אל-ערביה הסעודי וערוץ אל-חדת' פרסמו היום (שבת) פרטים מתוך טיוטת עבודה ראשונית של מסגרת למשא ומתן בין ארצות הברית לאיראן, הנידונה בידי המתווכים. לפי הדיווח, ההצעה כוללת בחינת התחייבות איראנית בנוגע למלאי האורניום המועשר, פתיחה מחודשת של מצר הורמוז בתוך שבוע ובחינת תפקיד סיני כערב להסכם עתידי.
במוקד הסעיף הגרעיני עומדת האפשרות להעביר את מלאי האורניום המועשר ברמה גבוהה למדינה שלישית שתיבחר בהסכמה, או להפחית את רמת העשרתו. צעדים אלה יהיו כפופים להסדרים טכניים ולאמצעי אימות שיוסכמו בין הצדדים. מדובר באפשרויות המוצעות לדיון, ולא בהתחייבות שטהרן כבר קיבלה על עצמה.
בזירה הימית מציעה הטיוטה לדון בפתיחת מצר הורמוז לשיט בינלאומי בתוך שבעה ימים מהשגת הבנה ראשונית. התהליך אמור להתבסס על צעדים הדדיים לבניית אמון, שיבוצעו מדי יום, להפחתת המתיחות ולהבטחת ביטחון השיט. במקביל, מוצע לבחון מנגנון בינלאומי להבטחת קיום ההתחייבויות, לרבות אפשרות שסין תערוב ליישום ההסכם ולהמשכיותו.
עוד דווח כי המתווכים מבקשים להשיג הסכמה איראנית לסבב שיחות ישירות עם האמריקנים. דוחה מוצעת כחלופה לאיסטנבול, לנוכח חששות ביטחוניים איראניים מקיום השיחות בטורקיה. מקום המפגש, דרג הנציגים והערבויות הביטחוניות למשלחות ייקבעו בהסכמה.
לפי פירוט ההצעה שפורסם גם באתר אל-חליג' אונליין, היישום אמור להיות הדרגתי והדדי: מול צעדים איראניים בתחום הגרעין וביטחון השיט, יינקטו צעדים אמריקניים להקלת הסנקציות, המצור וההגבלות הכלכליות. המסגרת מבקשת למנוע מצב שבו צד אחד נדרש לוויתורים מהותיים מראש, ללא התחייבויות מקבילות שניתן לאמת. היא כוללת גם טיפול במקרים של עיכוב או הפרת התחייבויות. לפי הדיווח, המחלוקת נוגעת גם לסדר הפעולות ולשאלה אילו צעדים יבוצעו תחילה בכל צד.
ברקע, רויטרס דיווחה כי נציגים איראנים נפגשו היום בדוחה עם מתווכים קטארים, לאחר יותר מ-12 שעות של דיונים בטהרן ביום שישי. לפי מקור המעורה בשיחות, המגעים מתואמים עם וושינגטון. עם זאת, בכיר איראני אמר לסוכנות כי ההצעה הקטארית אינה מספקת את טהרן.