"ראש השנה מזוהה עם תפוחים. החג הזה מרגש אותי מאוד. השנה, לדעתי, יש תוצאות טובות בגידול, אז נראה לי שהדבש כבר בפנים", אומר אלכס קודיש, מגדל תפוחים ומנהל מטעי הנשירים והגלעיניים בקיבוץ עין זיוון שבצפון רמת הגולן. "היו מנות קור טובות מאוד בחורף, והייתה התעוררות מצוינת בתפוח, בגדילה ובטעם. כל מה שקשור לתפוח נראה השנה מצוין, באמת יוצא דופן".
הכל דבש
שנהיה לראש
שותים לחיים
"אנחנו מראש בונים את היינות, כך שיגיעו לשיאם בתקופה מסוימת. זוהי נקודת הקצה של תהליך שהחל לפני כמה שנים. התפקיד שלי כיינן הראשי הוא להגיד מה עכשיו נהדר, מה עכשיו מתבלט, ואז זה יהיה היין שנרצה שאנשים יטעמו וידברו עליו בחג. אני מגיע להשקות היינות בלבוש יפה, אבל רגע לפני כן הייתי ביקב עד השעות 02:00־03:00 לפנות בוקר בקליטה של ענבים שבוצרים עכשיו. זאת המעגליות של המקצוע, וזה מרגש מאוד עבורי".
תפריט קינוחים
נקנח בעוגות. "בכל שנה אנו מנסים לחדש, להביא טעמים חדשים ונראות חדשה. זה מורכב מאוד", אומר ניר רייכמן, שף־קונדיטור ברשת רולדין. "ישראלים אוהבים מאוד עוגות דבש. כשלושה חודשים לפני החג אנו מתחילים לעבוד על הקולקציה, לארגן ולהזמין את חומרי הגלם. הייצור עצמו מתחיל חודש לפני החג".