מהכוורת ועד היקב: העסקים שעובדים במרץ לקראת ראש השנה

אצל רבים מאיתנו כבר מורגשת אווירת ערב החג: חלק יוצאים לחופשות מוקדמות, אחרים מבלים יותר בהרמות כוסית ופחות בעבודה, אבל יש כאלה שעבורם ראש השנה הוא שיא העונה הבוערת והם מוכרחים לעבוד ממש עד לכניסת החג

אילנה שטוטלנד צילום: פרטי
רימונים
רימונים | צילום: עומר שביט
8
גלריה

"ראש השנה מזוהה עם תפוחים. החג הזה מרגש אותי מאוד. השנה, לדעתי, יש תוצאות טובות בגידול, אז נראה לי שהדבש כבר בפנים", אומר אלכס קודיש, מגדל תפוחים ומנהל מטעי הנשירים והגלעיניים בקיבוץ עין זיוון שבצפון רמת הגולן. "היו מנות קור טובות מאוד בחורף, והייתה התעוררות מצוינת בתפוח, בגדילה ובטעם. כל מה שקשור לתפוח נראה השנה מצוין, באמת יוצא דופן".

אלכס קודיש
אלכס קודיש | צילום: באדיבות תיירות עין זיון

הכל דבש

זוהר רודולף
זוהר רודולף | צילום: מועצת הדבש

שנהיה לראש

גיא שריג
גיא שריג | צילום: מדגה לוחמי הגטאות

שותים לחיים

יקב ברקן, גולד קברנה בציר 2020
יקב ברקן, גולד קברנה בציר 2020 | צילום: יחצ

"אנחנו מראש בונים את היינות, כך שיגיעו לשיאם בתקופה מסוימת. זוהי נקודת הקצה של תהליך שהחל לפני כמה שנים. התפקיד שלי כיינן הראשי הוא להגיד מה עכשיו נהדר, מה עכשיו מתבלט, ואז זה יהיה היין שנרצה שאנשים יטעמו וידברו עליו בחג. אני מגיע להשקות היינות בלבוש יפה, אבל רגע לפני כן הייתי ביקב עד השעות 02:00־03:00 לפנות בוקר בקליטה של ענבים שבוצרים עכשיו. זאת המעגליות של המקצוע, וזה מרגש מאוד עבורי".

עידו לוינסון
עידו לוינסון | צילום: אלירן אביטל

תפריט קינוחים

נקנח בעוגות. "בכל שנה אנו מנסים לחדש, להביא טעמים חדשים ונראות חדשה. זה מורכב מאוד", אומר ניר רייכמן, שף־קונדיטור ברשת רולדין. "ישראלים אוהבים מאוד עוגות דבש. כשלושה חודשים לפני החג אנו מתחילים לעבוד על הקולקציה, לארגן ולהזמין את חומרי הגלם. הייצור עצמו מתחיל חודש לפני החג".

עוגת דבש קוקוס שוקולד לבן
עוגת דבש קוקוס שוקולד לבן | צילום: רונן מנגן
ניר רייכמן, שף קונדיטור ברשת רולדין
ניר רייכמן, שף קונדיטור ברשת רולדין | צילום: אבי לוי
תגיות:
ראש השנה
/
מעריב סופהשבוע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף