עסקת ענק: פרטנר ובזק חתמו על הסכם ארוך טווח לאספקת סיבים אופטיים בכמיליארד שקל. על פי ההסכם, פרטנר תוכל לעשות שימוש ב-120 אלף קווי סיבים אופטיים של בזק בקצב של 1 גיגה, וזאת לתקופה של 15 שנים, החל מינואר הקרוב. בזק צפויה לקבל בתמורה כמיליארד שקל.

יש לציין כי ההסכם מגלם הנחה בגין התחייבות לכמות ולתקופה ביחס לתעריפי השוק הסיטונאי. ההסכם כולל אפשרות להגדלת כמות הקווים בעד 48 אלף קווים נוספים, לשידרוג קצבים ולהארכת תקופת ההסכם בשתי תקופות אופציה של חמש שנים כל אחת.

מנכ"ל קבוצת פרטנר, אבי גבאי: "העסקה מעניקה לפרטנר אפשרות להגיע מהר יותר עם סיבים אופטיים ללקוחות הטלוויזיה והאינטרנט שלנו ובכלל. העסקה הנוכחית הינה השלב השני באסטרטגית הסיבים של פרטנר, כאשר השלב הראשון התמקד בפריסה המהירה והראשונית ומטרתו של השלב השני היא הגעה לכל משק בית בישראל״.

בעקבות החתימה על ההסכם אמר יו"ר קבוצת בזק גיל שרון, "הסכם ה-IRU שחתמנו עם פרטנר יביא לרווחה צרכנית בדמות תחרות רבה יותר, הן בהיבט המחיר והן בהיבט השירות, ויאפשר צמיחה מואצת של חדירת הסיבים והתחברות של לקוחות ברחבי הארץ. עבור בזק הוא מעניק וודאות גדולה יותר בשימוש ברשת הסיבים שלה".

גיל שרון, יו''ר בזק (צילום: רמי זרנגר)
גיל שרון, יו''ר בזק (צילום: רמי זרנגר)

עוד הוסיף שרון, "משרד התקשורת כמתווה מדיניות, והחברות כגורם הביצוע, יעמדו במשימה של פריסה נרחבת של סיבים אופטיים, תוך תחרות בין 3 תשתיות. נכון להיום, קצב הפריסה של סיבים בארץ הוא גבוה מאוד בהשוואה בינלאומית. שיעור הנגישות לסיבים יגיע עד לסוף שנת 2022 ל- 70% ממשקי הבית, ועד סוף שנת 2024 שיעור הנגישות לסיבים יעמוד על קרוב ל- 100%. הסכם ה-IRU מקל על ספק השירות לשווק חיבורי סיבים, ויאפשר הצעות משופרות ללקוחות, כשהתחרות באספקת שירותי החיבור לסיבים תגדל. בעסקה שחתמנו יש איזון בין מחיר הנמוך ממחיר השוק הסיטונאי היום, לבין כמות החיבורים שתגדל ועימה ניצולת ויעילות הרשת, והיא משקפת תפיסה פרואקטיביות של בזק להובלת מהלכים עסקיים שיבטיחו הגדלת השימוש ברשת הסיבים שלה לאורך זמן".