בעקבות המחאה: רמי לוי מוכר גביע מילקי בשקל

בעל רשת הסופרמרקטים הסביר: "המלך נועד להדגיש את יוקר מחירי המזון בישראל. אי אפשר לנתק את המחירים הגבוהים של המזון מבלי להתייחס לסביבה המאוד יקרה שבה אנו חיים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין

על רקע המחאה הגוברת בימים האחרונים על יוקר המחייה בישראל, הודיע היום (ג') רמי לוי כי הוא מוזיל ברשת הסופרמרקטים שלו את מחיר גביע מילקי לשקל אחד בלבד עד להודעה חדשה.ברשתות האחרות המחיר מגיע עד לשלושה שקלים ויותר לגביע.

בשיחה עם מעריב אונליין הסביר לוי את המהלך: "הורדתי את מחיר המילקי כמחאה וכדי להדגיש את יוקר מחירי המזון בישראל. אי אפשר לנתק את המחירים הגבוהים של המזון בלי להתייחס לסביבה המאוד יקרה שבה אנו חיים. הכל יקר - השכירות, הריבית, הרגולציה. במציאות זו ברור שמוצרי המזון שהם חלק מהמשק הישראלי מתייקרים".

במקביל, נשיא לשכת המסחר אוריאל לין אומר כי ללא הפחת מכסים על מזון מיובא, לא ניתן יהיה להוזיל את מחיר המזון. לין מביא כמה דוגמאות על המכסים הגבוהים על מזון מיובא: 12% על בשר בקר טרי או צנון, עד 170% על בשר עוף, עד 212% על אבקת חלב, 140% על חמאה, 298% על בצל טרי, 340% על שום ו 12% על שימורי טונה.

"הגיע הזמן להבין את המציאות הפשוטה, ולפיה הדרך להוזלת מחירי מוצרי המזון והתוצרת החקלאית הינה באמצעות ביטול מוחלט של כל מכסי המגן על יבוא מוצרי המזון, כולל טונה, וגם הורדה הדרגתית של המכסים על גידולים חקלאיים", אומר לין.

תגיות:
רמי לוי
/
מילקי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף