לרגל החופש הגדול: מדריך העבודה שבני הנוער צריכים להכיר

שירות התעסוקה משיק פלטפורמה מקוונת המאפשרת למעסיקים להציע משרות קצרות טווח, שמתאימות בין השאר לבני נוער, במהלך חודשי הקיץ

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
מלצר
מלצר | צילום: אינג'אימג'

במהלך חודשי הקיץ שוק העבודה מושפע מהיבטים עונתיים האופייניים לתקופה זו בשנה, ובהם יש גם עלייה גוברת בביקוש לעובדים למשרות קצרות טווח בענפים שהיקף פעילותם גדל משמעותית בחודשי הקיץ - כמו תיירות, מסעדנות ואפילו תעשייה. במקביל לעלייה בביקושים לאיוש משרות קצרות טווח, רבים מבני הנוער מחפשים עבודה לחופשת הקיץ - אלא שעד כה לא נעשה כל ניסיון מדינתי לתווך בין הביקוש להיצע הגוברים בחודשי הקיץ.

היום משיק שירות התעסוקה לראשונה את לוח המשרות לנוער, פלטפורמה מקוונת הנמצאת באתר שירות התעסוקה, אשר מאפשרת למעסיקים להציע משרות קצרות טווח הייעודיות או המתאימות גם לבנות ובני נוער - ושם הם יכולים לחפש עבודה. התהליך פשוט, כך שכל שנדרש מהמעסיקים הוא לפתוח משרה דיגיטלית באתר שירות התעסוקה, והמשרות המוצעות יפורסמו לאלתר לכל נער ונערה שיבקשו עבודה, כאשר ניתנת אפשרות סינון לפי אזור גיאוגרפי, היקף משרה, תחום מקצועי ועוד. הגישה למאגר היא דרך חיפוש משרות נוער בדף הבית של אתר שירות התעסוקה.

בשבוע האחרון יצא שירות התעסוקה בהשקה שקטה המציעה כ־1,500 משרות ממאות רבות של מעסיקים מכל רחבי הארץ ובענפי תעסוקה מגוונים. זאת לאחר פנייה יזומה שערך שירות התעסוקה בשבוע שעבר כשהציע לאלפי מעסיקים הזקוקים לאיוש משרות קצרות טווח לפרסם את משרותיהם גם לבני נוער.

רמי גראור, מנכ"ל שירות התעסוקה, סיפר: "מדובר ביוזמה שמקורה בשטח, מצורכי המעסיקים ובני הנוער עצמם. בחרנו להרים את הכפפה ולהקים לראשונה את לוח המשרות לנוער, ואני מציע לכל מעסיק בישראל הזקוק לעובדים זמניים לחודשי הקיץ להיכנס לאתר השירות ולפרסם בלוח המשרות לנוער. במקביל אני קורא לכל נער ונערה המעוניינים בתעסוקה לחופש הגדול להיעזר בלוח המשרות. אין צורך עוד לכתת רגליים ממעסיק למעסיק, המשרות והעובדים נמצאים במרחק הקלקה מכם".

מדריך לעבודה בחופש הגדול

תגיות:
חופש גדול
/
בני נוער
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף