המלחמה שפרצה בשמחת תורה משפיעה על כל אזרחי ישראל. אחת התופעות המדאיגות והמקוממות שמתגלות כעת היא אפליה בעבודה דווקא בימים קשים אלה. נציגי תנועת אומ"ץ בכנסת – עו"ד מוטי שנאבל ומר שלמה קלדרון, מי שכיהן כיו"ר לשכת המבקרים הפנימיים בישראל – העלו בפני ועדת העבודה והרווחה של הכנסת את עמדת התנועה, לפיה חובה להילחם באפליה.

בשורה לעובדים: שכר המינימום צפוי לעלות החל מחודש אפריל
"הממשלה מתקשה לתת מענה": היוזמה החדשה של השר לשעבר איציק שמולי

"אפליה בקבלה למשרה מסיבות שאינן קשורות לדרישות התפקיד אינה ראויה", הבהיר יו"ר אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד. בחודש אוקטובר נרשם זינוק של 53% בפניות לנציבות שוויון הזדמנויות בעבודה שעסקו בתלונה על אפליה אסורה. עובדות ועובדים רבים פוטרו בנסיבות הקשורות למלחמה כגון היעדרות עקב המצב, ואחרים התלוננו על פגיעה בתשלומים או בשעות העבודה. בין המתלוננים והמתלוננות גם בני ובנות זוג של אנשי ונשות מילואים. חלק מהפניות עסקו באפליה בקבלה לעבודה על בסיס לאום או דת, למרות שהחוק אוסר על כך במפורש.

פנחס פליצ'ה פלד (צילום: יחצ)
פנחס פליצ'ה פלד (צילום: יחצ)


יוזמי הדיון בוועדת העבודה והרווחה היו חברי הכנסת ינון אזולאי (ש"ס), ולדימיר בליאק (יש עתיד) ויוסף עטאונה (חד"ש-תע"ל). נציגי אומ"ץ בכנסת הודיעו כי ימשיכו לעקוב אחרי דיוני הוועדה למען הציבור ולמען צדק חברתי ומשפטי.