הממשלה אישרה: 14 מיליארד שקלים למובטלים ולעידוד התעסוקה

הרחבת תכנית הסיוע הכלכלי למשק שהציע שר האוצר ישראל כ"ץ אושרה. עם התוספת, תעמוד תכנית הסיוע על סך כולל של מאה מיליארד שקלים, ותכלול תכנית לעידוד תעסוקה בהיקף של שישה מיליארד שקלים

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
ישראל כ"ץ
ישראל כ"ץ | צילום: תומר נויברג, פלאש 90

עם התוספת כאמור, תעמוד תכנית הסיוע על סך כולל של מאה מיליארד שקלים, ותכלול תכנית לעידוד תעסוקה בהיקף של שישה מיליארד שקלים, במסגרתה יינתנו לעובדים מענקים במטרה להחזרתם למשק.

התכנית תכלול גם סיוע לעסקים הפועלים בענפים עם סיכון גבוה, שלא ישובו לפעילות סדירה בתקופה הקרובה לאור מאפייניהם. בנוסף תוקם קרן הלוואות ייעודית בהיקף של ארבעה מיליארד שקלים ויורחב המענה התקציבי למשרדי הממשלה.

משרד האוצר ביקש מהשרים לאשר את נוסח התיקון לחוק עבור הסכום החריג, בכפוף לתוכנית מפורטת, שתובא לאישור הממשלה עד 15 ביולי. עיקר התוכנית מתמקדת בהפניית כספים להשקעות בעידוד התעסוקה, סיוע לענפים שלא ישובו לפעילות סדירה בתקופה הקרובה בגלל מאפיינים ייחודיים, והשקעה ממשלתית בהיערכות המשק הישראלי להתנהלות ב"שגרת קורונה".

בהצעתו, משרד האוצר ציין כי ייתכן שחלק מהסכום יושקע בפיתוח תשתיות תקשורת והייטק כ"חבילת תמיכה בכלכלה הישראלית", עקב ההאטה הצפויה בסחר העולמי והירידה בביקושים לתוצרת ישראלית.

תגיות:
מובטלים
/
משבר כלכלי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף