נתניהו פונה לאנשי כלכלה כדי למצוא פתרונות לבעיות המשק

ח"כ ניר ברקת, שיועד לתפקיד שר האוצר, ממליץ על תוכנית בהיקף של 68 מיליארד שקל, הכוללת פיצוי לעסקים והכשרות מקצועיות. ראשי הארגונים העסקיים: להזרים מיידית 100 מיליארד שקל למשק

יהודה שרוני צילום: ראובן קסטרו
חנויות סגורות בירושלים בשל משבר הקורונה
חנויות סגורות בירושלים בשל משבר הקורונה | צילום: מרק ישראל סלם
3
גלריה

תוכנית ברקת כוללת התמקדות בשלושה עוגנים: הראשון, החייאת העסקים והעובדים העצמאים על ידי סיוע כספי ישיר לפי קריטריונים ברורים. עסק שהפסיד יקבל תמריץ מדי חודש לפי מדרגות סיוע שייקבעו.  העוגן השני הוא יצירת תמריצים להחזרת מובטלים, דרך האצת ביקושים ועידוד המשק לצריכה באמצעות שיתוף פעולה עם המגזר העסקי. העוגן השלישי הוא מסלול להסבה מקצועית והכשרות לפי צורכי המשק ויצירת תעסוקה מתאימה. התוכנית כרוכה בהוצאה כוללת של 68 מיליארד שקל. ברקת אינו היחיד. אתמול נפגש נתניהו עם הנגיד לשעבר פרופ' סטנלי פישר, לשמיעת חוות דעתו. בפגישה השתתף גם הנגיד הנוכחי פרופ' אמיר ירון.

נפגש עם נתניהו. סטנלי פישר
נפגש עם נתניהו. סטנלי פישר | צילום: רויטרס

הנגיד אינו חוסך את ביקורתו מראש הממשלה. בהודעת הריבית שפורסמה שלשום הוא אמר בין השאר: "המשבר הוא קודם כל משבר בריאותי שהפך למשבר חמור בכלכלה הריאלית. המענה חייב להיות קודם כל בריאותי, והנטל בטיפול בהשלכות הכלכליות של המשבר הוא על המדיניות התקציבית. יש חשיבות עצומה שההחלטות על סיוע יתקבלו מבעוד מועד ועל סמך פרמטרים ידועים מראש, כדי שהציבור יוכל להיערך".

ראשי ארגוני המעסיקים הציעו אתמול לראש הממשלה ולשר האוצר תוכנית חירום תחת הכותרת "מצב חירום כלכלי". תוכנית ההצלה של המעסיקים כוללת הזרמת 100 מיליארד שקל למשק. עובדים ימשיכו לקבל משכורת, שתמומן בחלקה על ידי המדינה.

מחוץ לתמונה. ישראל כ''ץ
מחוץ לתמונה. ישראל כ''ץ | צילום: תומר נויברג, פלאש 90

עוד בתוכנית: למעסיקים יינתן מענק מדינה של 2,500 שקל לשימור עובדים, כדי שיימנעו מלפטר עובדים או להוציא אותם לחל"ת. המענק יוענק רק לעסקים שישמרו על לפחות 60% ממצבת העובדים המקורית ושנפגעו ממשבר הקורונה. התוכנית כוללת הפחתת מס החברות לכלל המשק ל־20%, לעומת 23% כיום, ביטול תשלומי העסקים לביטוח לאומי והארכת הפטור מתשלומי ארנונה.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
הכלכלה בישראל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף