"הגליל העליון הוא אי ירוק", הכריזו המשתתפים בכנס חירום של ראשי רשויות ומנהלי מלונות וכפרי נופש, בגליל וברמת הגולן ודרשו לפתוח מיידית את ענף המלונאות בצפון. בכנס, שהתקיים במלון "גליליון" בעמק החולה, דרשו מנהלי מלונות וכפרי נופש מהממשלה, משרד הבריאות וועדת הקורונה, "שפיות והוגנות" וטענו שניתן להחזיר לאלתר את המלונות וכפרי הנופש לפעילות ובכך לסייע לכלכלת האזור הקורסת, ולאפשר לתושבי המדינה לנפוש בצפון בעונה הזו.

עוד ציינו ראשי הרשויות כי הם מברכים על פתיחת מלונות אילת וים המלח. גיורא זלץ, ראש מועצה אזורית הגליל העליון, אמר: "מלונות וכפרי נופש בגליל ובגולן- הם אי ירוק! וסביבם שטחי טבע עצומים, שמורות, נחלים, שדות חקלאיים והרבה אויר נקי. כל מלון וכל אטרקציה מהווים בעצם אי ירוק. אנחנו הפתרון לאפשר לעם ישראל חופשה בטבע במרחבים הפתוחים והבטוחים."

בהמשך פנייתו לממשלה אמר זלץ: "כפי שהצבתם כיפת ברזל ביטחונית, למצב של מתיחות ביטחונית, תציבו כיפת ברזל כלכלית לענף התיירות בצפון, כך שתאפשרו לאלפי אנשים בגליל העליון לחזור להתפרנס מענף התיירות".

שמעון סוויסה, ראש המועצה המקומית חצור הגלילית, אמר בכנס החירום: "העובדה שבתי המלון באילת ובים המלח פתוחים הינה בשורה גדולה. אין ספק כי גם הגליל העליון חייב להיות חלק ממפת התיירות שנפתחת בישראל. הגליל יודע לפעול לפי הכללים החדשים של התו הסגול, ולאפשר פתיחת עסקים, מסעדות, בתי מלון, ואטרקציות".

לדבריו, על הממשלה להתעשת ולהבין כי גם אזור הגליל העליון קורס כלכלית, ויש להחזיר את יכולת הפרנסה לתושבי הגליל והגולן, תוך שמירה על בריאותם של המטיילים והנופשים. "לא רק שנחזיר את התקווה לבעלי העסקים, שזה מקור פרנסתם, אלא שנחזק ונניע את הכלכלה כולה. הגליל העליון הינו אחד האזורים המשמעותיים בתחום התיירות, ולא נוכל להסכים שהוא יוותר מחוץ לתחום", הוא ציין עוד.


מוטי חטיאל, ראש המועצה המקומית ראש פינה, התייחס גם הוא למצב ואמר: "הגליל כולו ירוק ומהווה צימר אחד גדול. יש לנו כאן מרחבים וטבע מופלא. בגליל ובגולן בתי מלון נראים כמו צימרים, בעלי קומה או שתיים ולכן מיותר להפריד את פתיחת המלונות בגליל ממתווה פתיחת הצימרים. אנו מבינים כי המדינה נוקטת באחריות, במגיפה שלא הכרנו, המצב אינו פשוט למקבלי ההחלטות, אך אנו מציעים למדינה לקחת עלינו, ראשי הרשויות, את האחריות! כל אחד ידאג במועצה שלו שהמקומות התיירותיים והעסקיים שיפתחו, ינהגו באחריות על פי ההנחיות".

הוא הזהיר כי "הנושא הכלכלי כאן קריטי, בעיקר בתחום הפיצויים. המדינה מתייחסת רק לעסקים שפתוחים מ-2018, עסקים שקמו אחרי, נופלים בין הפטיש לסדן, והממשלה חייבת לקחת עליהם אחריות. העסקים הקטנים והבינוניים הם המנוע הכלכלי שלנו, בוודאי באזור הצפון".

חיים אוחיון, הבעלים של מלון "גליליון" ודובי בנארי, מנכ"ל מלון פסטורל, שהשתתפו במפגש החירום, אמרו כי מלונות וכפרי נופש בגליל ובגולן פרושים על פני שטח גדול, נרחב ומרווח ללא צפיפות. הם מבודדים מהיישובים דלי האוכלוסין ומאפשרים תנועה ללא חיכוך עם התושבים, ופיקוח מלא של הנחיות משרד הבריאות בזכות מיקומם המבודד.

"המלונות וכפרי הנופש מעסיקים אלפי אנשים ומפרנסים מאות משפחות במעגלים הקרובים והרחוקים. אנו דורשים מהממשלה לאשר פעילות של ענף התיירות על פי מתווה ים המלח ואילת", הם הדגישו.

יו"ר התאחדות המלונות בישראל, אמיר חייק, שהביע תמיכה ביוזמי המחאה בצפון, אמר: "המלונות בישראל בטוחים ועובדים על פי התו הסגול של משרד הבריאות". לדבריו, "מודל האיים הירוקים באילת ובים המלח מבורך, אך הוא צריך להיות צעד ראשון בדרך לפתיחת כל המלונות לטובת השפיות של תושבי ישראל ולטובת המלונות ועובדיהם, אשר עשרות אלפים מהם עדיין יושבים בבית".