לאחר התייקרות תעריפי החשמל: המחיר ימשיך לטפס?

התייקרות תעריפי החשמל היא אחת החמורות בעליות המחירים, אולי מפני שלחשמל אין חלופה בדמות "מותג פרטי" מוזל. כדי לבחון את ההשפעה על משק החשמל והכיס שלנו, הלכנו לאקדמיה, לחנויות החשמל ועוד וחזרנו עם מסקנה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תחנת הכוח בחדרה
תחנת הכוח בחדרה | צילום: משה שי, פלאש 90
5
גלריה

"העלייה במחירי החשמל איננה הראשונה וכנראה גם איננה האחרונה בסדרה של עליות צפויות במחירי החשמל", מסביר פרופ' אראל אבינרי, ראש התוכנית לתואר שני בהנדסת מערכות אנרגיה והספק חשמלי באפקה, המכללה האקדמית להנדסה בתל־אביב.

פרופ' אראל אבינרי
פרופ' אראל אבינרי | צילום: מכללת אפקה

כל ילד ישראלי יודע שמכשירי החימום הביתיים הם צרכני אנרגיה שמשפיעים על חשבון החשמל. לאור עליית המחירים הטרייה, נשאלת השאלה אם אפשר לנצח את חשבון החשמל ולרכך את הגזירה הכלכלית לבתים הישראליים.

נתי מקתם
נתי מקתם | צילום: צילומים: ענבל מרמרי, מכללת אפקה, עוז מועלם, באדיבות אלקטרה, מילה אביב, פלאש 90
דוד חקק מנכל BSH
דוד חקק מנכל BSH | צילום: ענבל מרמרי
ערן וינטרוב
ערן וינטרוב | צילום: עוז מועלם

בדוח העוני האלטרנטיבי נערכה, בין היתר, גם בדיקה ביחס ל"עוני אנרגטי", שמשמעו חוסר יכולת להבטיח אנרגיה מספקת לצרכים הבסיסיים של משק הבית כגון: אספקת מים חמים, חימום הבית או הפעלת מכשירים חשמליים. במסגרת האומדן שפותח, התגלה כי 86% מנתמכי הסיוע נמצאים במצב של מחסור אנרגטי, מתוכם 38.5% נמצאים במצב של מחסור אנרגטי חמור. 51.2% מנתמכי הסיוע נותקו מחשמל או קיבלו מכתב התראה לפני ניתוק, 53.3% לא יכלו להרשות לעצמם להפעיל אמצעי חימום או קירור בהתאם לצורכיהם, ולחמישית (20.4%) אין כלל אמצעי כזה והם לא יכולים לקנות בעצמם. בנוסף, 44.2% מנתמכי הסיוע נאלצו לבחור באופן תדיר בין תשלום חשבון החשמל ובין רכישה של מוצרים בסיסיים כמו מזון או תרופות מרשם".

תגיות:
יוקר המחייה
/
חשמל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף