האקרים מהקרמלין ניסו לבצע מתקפת סייבר כשזייפו הודעות ממחלקת המדינה

שתי חברות סייבר זיהו מתקפה שהחלה מוקדם יותר השבוע, ומעידה כי הרוסים מנסים לחדש את תקיפות הסייבר על יעדים בארה"ב. ההודעות נשלחו על ידי קבוצה בשם ATP29, אשר קשורה לקרמלין

סתיו נמר צילום: צילום פרטי
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

האקרים הקשורים לקרמלין מתחזים לעובדים במחלקת המדינה האמריקאית, כחלק ממתקפת סייבר שמטרתה הדבקה של מחשבים השייכים לסוכנויות ממשלתיות, צוותי מחקר ועסקים שונים, בנוזקות, כך לדברי שתי חברות סייבר אמריקאיות. על פי הדיווח שפורסם הלילה (שישי) בסוכנות הידיעות רויטרס, מתקפת הסייבר, החלה ביום רביעי, מעידה כי רוסיה מעוניינת לחדש את המתקפה על יעדים אמריקאים, לאחר בחירות האמצע שחלו בתחילת החודש.

במתקפה המדוברת, האקרים הקשורים ככל הנראה לממשל הרוסי, שלחו מיילים אשר נראים כאילו נשלחו מעובדים במחלקת המדינה. ההודעה עודדה את הנמנעים להוריד את המסמכים המצורפים, שנטען כי נשלחו מהת'ר נוארט, דוברת מחלקת המדינה, שהנשיא דונלד טראמפ ציין כי היא מועמדת לתפקיד השגרירה באו"ם. מחברת fireeye נמסר כי הקובץ מתקין תוכנה זדונית שתעניק להאקרים גישה למערכות.

מהחברה נמסר כי למעלה מ-20 מלקוחותיה, בהם גורמי אכיפת חוק וסוכנויות צבאיות, היו חלק ממוקדי התקיפה. fireeye ו-crowdstrike לא חשפו כמה ארגונים נפלו קורבן למתקפה, או האם היו מטרות ספציפיות. הן מסרו כי המתקפה בוצעה על ידי האקרים מקבוצה בשם ATP29, אשר לדברי חוקרים רבים קשורה לקרמלין. חברת אבטחת המידע קספרסקי, שמקורה ברוסיה, אישרה כי המתקפה אכן בוצעה על ידי קבוצת ההאקרים המדוברת והוסיפו כי הקבוצה לא היתה פעילה מאז שנה שעברה.

תגיות:
רוסיה
/
סייבר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף