בשנה הקרובה נראה במקלדות שלנו אימוג'ים חדשים: טיפת דם, פלאפל, חירשות, נכים, זוגות מגוונים ועוד עשרות סימנים חדשים. האנטרופולוג היישומי, תמיר לאון, המתמקד בתופעה החברתית שבאה בעקבות השינויים בטכנולוגיה הנגישה לכולנו בכיס, התראיין היום (שני) בתכניתה של ענת דוידוב ב-103FM, ודיבר על  ההשפעה שיש לאימוג'ים וההתפתחות הטכנולוגית, וציין מחקרים המציגים גם את ההשפעות השליליות. "הדור הזה הוא מאוד סובלני, אך גם מאוד בודד".

"לא משנה כמה אימוג'ים יהיו הוא ימשיך להיות בודד", אמר לאון בתחילת דבריו. "כשמחברים אדם ל- FUNCTION MRIמגלים ששיחה פנים מול פנים מדליקה אצלנו 100% מהתקשורת, והתכתבות בנייד רק 14%. גם אם יש לי מיליון חברים בפייסבוק אני אשאר עם 14% בלבד".

"פרופסור גבי סלומון, חתן פרס ישראל לחינוך דיבר על ההבדל בין תרבות הכתב לתרבות הויזואלית. כתב צריך להבין, ותמונה צריך לזהות", המשיך לאון. "לתמונה אין חשיבה מופשטת. האנושות כל עשר שנים עולה בחמש נקודות ברמת המשכל. בשנים האחרונות יש עצירה ואפילו התחלה של ירידה. יש שתי אפשרויות -  או שהילדים יותר טיפשים או שהמבחן כבר לא רלוונטי. אני מעריך שאם אתה ליד אנשים חכמים הסביבה מפרה אותך, אם אתה ליד אידיוטים אז קשה לך יותר להתפתח. חלק מהסביבה של הילדים היום קצת מורידה אותם וזה מתבטא במספרים".

מספר האימוג'ים החדשים הוא 230. מטורף.
"זה כמו כמות הפיצ'רים שיש לי בטלפון. יש לי המון אבל אני משתמש רק בחמישה. ואם אני משתמש ביותר אז כנראה שאין לי חיים. פעם עשו מחקר בארצות הברית שמצא שככל שיש לך יותר חברים בפייסבוק יש לך פחות חברים בחיים האמיתיים".

כשאתה נכנס לכיתה עם בני נוער מה אתה אומר להם?
"אני עובד יותר עמוק עם בני הנוער. אני מדבר איתם על תודעה כוזבת ואיך המדיה יוצרת בצורה מתוחכמת מציאות שנראית לנו האמת, אך גורמת לנו לעשות דברים שלא מתאימים לנו באופי. אני נותן להם טיפ להסתכל בפנים של אדם, פחות לרכל וכד'. אני לא יודע מה קורה מעבר לרמת ההקשבה שלהם אבל קיבלתי מייל הבוקר ממישהי ממודיעין ששמעה אותי לפני שנתיים ושהשפעתי עליה, היא רוצה לעשות הרצאה דומה בעזרתי".