המעבדה הזעירה, שגודלה כקופסת נעליים ומשקלה 2.3 ק"ג, תישא סך הכל 53 לווינים, רובם זעירים, מ-13 מדינות שונות. מנהל סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והטכנולוגיה, אבי בלסברגר, הסביר כי מדובר ב"נכבדה ממוזערת שפותחה על ידי חברת ספייס פארמה, שעורכת ניסויי מעבדה בחלל בתנאי מיקרו-כבידה". כמו כן, ציין כי המערכת מופעלת אוטונומית.
"ניסויים כאלו בדרך כלל מבוצעים על ידי אסטרונאטים, ועל כן חשיבות השיגור", הסביר בלסברגר והוסיף כי "חברת ספייס פארמה היא כיום החברה המסחרית היחידה, למעט נאס"א, עם מעבדה למחקר בחלל".
השיגור האמור יכלול ארבעה ניסויים בתחום הרפואה, הביולוגיה והכימיה, כשבכל מחקר כזה יהיה חוקר ישראלי ואיטלקי. החוקרים הישראלים יגיעו מהטכניון, האוניברסיטה העברית בירושלים ובית חולים תל השומר. הסיבה ליציאת הלווין לחלל מלכתחילה, היא שהחלל הוא סביבה אופטימילית לעריכת ניסויים ביולוגיים וכימיים, כך הסבירו במשרד המדע, בשל תנאי הכבידה שם.
מייסד ספייס פארמה, יוסי ימין, סיפר כי ההערכה היא שבפרק זמן של חודשיים יושלמו כלל הניסויים, אך סייג ואמר כי "אי אפשר לדעת, המדענים לא יכולים לצפות מה יקרה בחלל. כך או כך, התוצאות יתחילו לזרום כבר אחרי שבועיים-שלושה, הם יגיעו למרכז בשוויץ, ומשם ינותבו למוסדוות השונים. החוקרים יוכלו לשלוט בניסויים שמתבצעים באמצעות המחשב או דרך אפליקציות".
קרן ההון סיכון State of Mind Ventures היתה הראשונה להשקיע בספייס פארמה, ומלווה אותה מיום הקמתה. למעשה, זו החברה הראשונה בה הקרן בחרה להשקיע.