אין דבר יותר כיף מסמארטפון חדש: המהירות, חיי הסוללה הארוכים, זמן תגובה מהיר, וכל אפליקציה עלתה מייד ולא היה צריך לחפור בתיקיית ההורדות כדי למצוא תמונה. שנה אחר כך והמצב שונה לגמרי: אפשר ללחוץ על אפליקציה, ללכת להתקלח וכשתסיימו היא תפתח. שלא נדבר על מבול התמונות והאפליקציות שמציפות את הסמארטפון. הסמארטפונים שלנו חכמים ומגיעים עם בינה מלאכותית שחוזה את הפעולות שלנו ומשפרת את איכויות הצילום, אך טרם מצאו פתרון לקבצי הזבל שנאגרים בהם. הקבצים האלו ממלאים את הזיכרון, מעמיסים על המעבד ופוגעים ביכולותיו להריץ אפליקציות במהירות המרבית.

הסירו אפליקציות מיותרות
כמו ארון בגדים, כך גם תנהגו עם הסמארטפון: את האפליקציות אי אפשר באמת לתרום כמו בגדים, אבל כן אפשר להסיר ברגע שמסיימים להשתמש. גם אם מתישהו תצטרכו את האפליקציה שוב, היא עדיין תהיה זמינה להורדה דרך חנות האפליקציות. הודות לנפח חבילות גלישה שעומד על 100 גיגה, תוכלו להוריד אותה בכל הזדמנות ובלי להרגיש רגשות אשם שאתם מבזבזים את חבילת הגלישה. ברגע שתנקו את הסמארטפון מאפליקציות מיותרות, כך המהירות תחזור והאפליקציות הללו יפסיקו לפעול ברקע ולזלול כוח עיבוד וזיכרון.

נקו זיכרון מטמון
הדפדפנים נוהגים לאחסן את האתרים שאליהם אתם נכנסים בתכיפות, כך שיוכלו לעלות במהירות. למעשה, זיכרון מטמון הוא אוסף של נתונים שהמכשיר שלכם שומר. אם זיכרון המטמון של הדפדפן שלכם לא נמחק מזה זמן מה, הדבר עלול לגרום לדפדפן לפעול בצורה לא יעילה. כדי למחוק את הזיכרון באייפון, היכנסו להגדרות ולחצו על "Safari" לאחר מכן, הקישו על "נקה היסטוריה ונתוני אתר" ובמסך שנפתח לחצו על האופציה הזו שוב. חשוב לציין כי אם תנקו את ההיסטוריה שלכם במכשירי האייפון, זה יעשה זאת גם בכל שאר מכשירי אפל שברשותכם. באנדרואיד המצב שונה ושם ניתן למצוא לא מעט אפליקציות שעושות את הפעולות האלו ואף יותר. בחנויות היישומים ניתן למצוא לא מעט אפליקציות שיעשו עבורכם ניקוי כללי ויסודי.

אייפון 12 פרו (צילום: Ming Yeung/Getty Images)
אייפון 12 פרו (צילום: Ming Yeung/Getty Images)

נקו את מסך הבית והסירו ווידג'טים
ככל שתעמיסו על מסך הבית, כך גם הוא יגיב לאט יותר ויתקשה לסחוב את הסמארטפון. אם יש לכם אנדרואיד, מומלץ שתסירו את הווידג'טים, למעט כאלו שימושיים במיוחד. אם יש ווידג'טים שאתם יכולים להסתדר בלעדיהם, עדיף שתסירו ותשאירו את מסך הבית נקי ככל שאפשר.

עדכנו את גרסת הסמארטפון
משתמשי האנדרואיד מקבלים עדכונים אחת לכמה חודשים, אבל כשהם מגיעים מומלץ להתקין אותם כמה ימים אחרי שהם מופיעים. ככלל, מומלץ שלא להתקין עדכון מיד כשהוא יוצא אלא להמתין. עם זאת, כדאי גם שלא תמתינו שבועות. אם העדכון תקול, ככל הנראה שאחרי כמה שעות הוא יוסר. אם הוא תקין, הוא יופיע לאורך זמן. גם באייפון וגם באנדרואיד, כדאי שתעדכנו את התוכנה. לא רק שתשמרו על המהירות, אלא גם תשמרו על האבטחה שלכם.

בצעו טיפול 60,000 לסמארטפון
בדומה לרכבים שנהוג להחליף שמנים וחלקים ברכב, כך גם יש לנהוג בסמארטפון: אין באמת כלל לגבי חיי הסוללה, אך נהוג שאחרי שנה וחצי (תלוי בהתנהגות המשתמש), יש להחליף את הסוללה. אפל מורידה את הביצועים באייפונים עם סוללות חלשות כדי לשמור על יציבות האייפון. אם אתם מתכננים לשמור את הסמארטפון לטווח ארוך, החליפו לו את הסוללה ועשו זאת במעבדה רשמית. מרבית הסמארטפונים שהושקו בשנים האחרונות, מגיעים עם עמידות מפני מים. בצעו את ההחלפה במעבדה רשמית וכך שמרו על העמידות מפני מים.

כלום לא עוזר? נסו לאפס את המכשיר
במקרים קיצוניים, כשהמכשיר גוסס ונראה כאילו כל לחיצה תהיה האחרונה, לפעמים אין מנוס מלאפס את המכשיר ולהשמיד כל עדות לכך שהוא שירת אתכם בנאמנות בשנתיים-שלוש האחרונות. אחרי שתגבו את כל התמונות, הסרטונים, ההתכתבויות באפליקציות השונות ואפילו את התזכורות שלכם, תוכלו להחזיר אותו לברירת המחדל של הגדרות היצרן. פעולת האיפוס תשיב את המכשיר, שעבר התעללות קשה מצדכם, למצב בו הוא נקנה. זו הדרך הפשוטה ביותר לגרום למכשיר לעבוד שוב כמו חדש, רק אל תשכחו להוריד את כל עדכוני התוכנה כדי להשלים את ההתקנה מחדש. כדי לעשות זאת חפשו את אפשרות "גיבוי ואיפוס" בתפריט ההגדרות ובחרו באפשרות "איפוס להגדרות יצרן".