בית המשפט העליון בארה"ב יחל היום (שלישי) לדון בהיקף החסינות שהעניק המחוקק האמריקאי לרשתות החברתיות. זאת, בעקבות תביעה שהוגשה על ידי ארגון "שורת הדין" בהובלת עו"ד ניצנה דרשן-לייטנר. החוק הנדון, המכונה סעיף 230, מעניק לפלטפורמות האינטרנט חסינות משפטית כמעט לכל תוכן צד שלישי, המופיע באתריהם. ההחלטה להגביל את החסינות הזו עלולה לטרוף את המודלים העסקיים של החברות הגדולות באינטרנט, כמו יוטיוב, גוגל וטיקטוק.

אחד התיקים הוא עניינה של נעמי גונזלס ז"ל, סטודנטית אמריקנית שנרצחה בפריז ב־2015 בידי מחבל המזוהה עם דאע"ש, שמשפחתה מיוצגת על ידי ארגון שורת הדין ועוה״ד האמריקאים רוברט טולצ׳ין ופרופ׳ אריק שנפר, אשר פועל מזה מספר שנים כנגד תופעת ההסתה והשימוש של גורמי טרור ברשתות החברתיות.

בני משפחת גונזלס טוענים, כי ארגוני הטרור מנצלים את הפרסום ברשתות החברתיות על מנת להפיץ תכנים קיצוניים בהם סרטוני עריפת ראשים, לעודד ולגייס לוחמים להצטרף לשורותיהם לבצע טרור. התיק תוקף את השימוש שעושות הרשתות ב"אלגוריתמים" הדוחפים וממליצים למשתמשים פוסטים ובכך מגבירים את ההסתה ומעידים, שלענקית התקשורת יש שליטה על תכנים שמתפרסמים בה.

עו''ד ניצנה דרשן-לייטנר בבית המשפט העליון בארה''ב (צילום: באדיבות ''שורת הדין'')
עו''ד ניצנה דרשן-לייטנר בבית המשפט העליון בארה''ב (צילום: באדיבות ''שורת הדין'')

בתביעה שהוגשה על ידי עו"ד דרשן-לייטנר, נטען כי ענקיות המדיה החברתית חדלו להיות "לוח מודעות" בלבד, ועל כן אינן יכולות להתנער מאחריות לתכנים טרוריסטיים ברשת.

עו"ד ניצנה דרשן-לייטנר, נשיאת ארגון ״שורת הדין״ מסרה מחוץ לבית המשפט אמרה: "אחרי 7 שנים ארוכות בהם התיק מתנהל בערכאות בית המשפט בארה״ב, הגיע הזמן שהצדק ייעשה. המדיה החברתית הפכה לכלי בידי ארגוני הטרור שבלעדיו כמעט ולא מתבצע פיגוע טרור. האלגוריתמים המתוחכמים שמייצרים מיליארדי דולרים לפלטפורמות המדיה החברתית הפכו להיות קרקע פורייה להסתה לאלימות ולטרור, לגיוס משאבים לארגוני הטרור, ולהכוונת אינדיוידואלים שיצטרפו למעגל הטרור ויבצעו פיגועים. אנו מקווים כי הרכב שופטים שמרנים בבית המשפט העליון בארה"ב יצמצם את החסינות של ענקיות המדיה החברתית ויעשה צדק היסטורי עם קורבנות הטרור".