חברת לנובו הכריזה על הקמת מרכז החדשנות בסייבר של לנובו (LCIC), בשיתוף מרכז הסייבר של אוניברסיטת בן־גוריון בנגב - מוסד מוביל במחקר סייבר בישראל.

המרכז יתמקד בחדשנות מבוססת ארכיטקטורת Zero trust בחומרה ואבטחה מעל ומתחת למערכת ההפעלה, וכן ישמש כמוקד לפיתוח הדור הבא של פתרונות אבטחה. LCIC יציע ללקוחות לנובו מעבדה לווידוא תקני אבטחה, כמו גם גישה לידע מתקדם וחילופי מידע באמצעות מרכז הדרכה מקומי.

עם הרחבת תחומי התקיפה לצד העלייה בתחכום של תוקפים וכלי התקיפה נגד מערכות מחשב של עסקים, ממשלות וצרכנים, חלה עלייה במגוון איומי הסייבר ובחומרתם.

על פי הדוח הבינלאומי Data For Humanity של לנובו מנובמבר 2022, אבטחת מידע היא השיקול המרכזי של עסקים קטנים, בינוניים וגדולים בהחלטות לגבי השקעה בפתרונות טרנספורמציה דיגיטלית. ניטור והערכת איומים, בשילוב מחקר ודוחות של אנשי מקצוע בתחום הסייבר של LCIC, ינגישו מענה יעיל ואסטרטגי.

"אבטחת מידע עומדת בראש סדרי עדיפויות של מנהלי מערכות מידע כיום", אמר נימה נדב באיאטי, דירקטור ומנהל כללי פתרונות אבטחת סייבר מסחריים בלנובו. "הקמת מרכז החדשנות בסייבר תספק לנו אפשרות ליצירת מוקד עולמי של חדשנות בתחום האבטחה, וגישה ישירה למומחים מובילים בעולם לטובת לקוחותינו".

הפתרונות שיפותחו ב־LCIC ישולבו ב־ThinkShield - סל פתרונות החומרה, התוכנה והשירותים של לנובו, בעל מאפייני אבטחה משופרים. סל האבטחה המקיף כולל פתרונות מתקדמים, פלטפורמה ורכיבים מאובטחים, הגנה מפני איומים ואבטחת מידע, וכלים לניהול אבטחה שמסייעים בהגנה על מידע עסקי קריטי.

"אוניברסיטת בן־גוריון מחויבת למעמדה כמובילה בתחום הסייבר לא רק בישראל, אלא גם בעולם, תוך יישום הידע והמחקר האקדמיים העדכניים ביותר על בעיות מהעולם האמיתי", אמר פרופ' יובל אלוביץ', ראש מרכז הסייבר באוניברסיטת בן־גוריון.

"כחלק מהחזון, אנו נחושים לחבור לחברות מובילות אשר חולקות איתנו את הערכים והרצון לשמש דוגמה לתעשייה באמצעות חתירה למצוינות וחדשנות בסייבר".

פרופ' דניאל חיימוביץ, נשיא אוניברסיטת בן־גוריון בנגב, הוסיף: "הקמת מעבדת לנובו באוניברסיטת בן־גוריון בנגב מעידה על הצלחתנו המתמשכת בשיתוף פעולה עם שותפים מרכזיים בתעשייה. שיתופי הפעולה של האוניברסיטה עם התעשייה הם מפתח בפיתוח טכנולוגיות ויכולות והם קריטים לחיזוק הנגב כולו.