בתוך כך, המשטרה ממשיכה בפעילות אכיפה בצירים בהם התמקדו קודם כאשר במהלך השבוע בימי חול המועד עד לתיקון תקנות חדשות הם יפעלו במרכזי הקניות כדי לשמור על קיום התקנות שם, שמירה על מרחק של שני מטרים, כניסה מוגבלת של לקוחות לסניפים.
למרות ההנחייה החדשה לפיה יש לחבוש מסיכות במרחב הציבורי, המשטרה לא יכלה לבצע אכיפה שכן התקנה לא עברה אישור ממשלה, משמע מדובר בתקנה בגדר המלצה לטובת בריאות הציבור. המשטרה תמשיך להתמקד באכיפה של כל ההגבלות שקיימות במרחב הציבורי, משמע איסור יציאה לפארקים, לגנים, הגבלת יציאה במרחב של עד 100 מ', יציאה מהבית למקומות עבודה, רכישת תרופות או מרכולים. בצירי התנועה תתבצע פעילות אם כי לא בהיקפים שפעלו בערב החג.
בנוסף הוטל על המשטרה להגביר את ביצוע ביקורי בית גם אצל חולים מאומתים שאמורים להיות באשפוז ביתי. עד היום היו רק בדיקות למבודדים ומאמש כאמור גם לחולים באשפוז ביתי.
בירושלים, הממשלה אישרה את חלוקת העיר לרבעים, אלא שהמשטרה ערכה תוכנית לפיה יוכנסו עשרה אזורים מהעיר להסגר. היא חילקה את האזורים האלו לעשרה אזורים שונים ובכללם, מרכז העיר- שלמה המלך - כיכר טל, גאולה- בוכרים ומאה שערים ,ירמיהו עד בר אילן, שמואל הנביא עד בר לב, רוממה עד אל עזר, גבעת שאול- קרית משה, הר נוף- בית וגן, גבעת מרדכי, רמות ורמות אלון, רמת שלמה והאחרון- נווה יעקב.
בירושלים יפעלו 1025 שוטרים ו-200 חיילים. יתבצעו 100 חסימות וסגירת מתחמים באמצעות סגירות הקפיות וסיורים של כוחותב תוך האזורים האלו כשהמטרה למרות שהממשלה החליטה שמותר לנוע בתוך כל רובע באופן חופשי, כאן המשטרה אומרת שממילא יש הגבלה של 100 מ' והיציאה אמורה להיות מוגבלת לצרכים חיוניים בלבד לכן המשטרה תבדוק שהיציאה היא בגדר המותר, כדי שלא יהיו מעברים מיותרים מאזור לאזור גם אם הוא בתוך רובע, אלא אם כן זו כאמור למטרה חיונית- קניות למשל.
עוד מציינים במשטרה כי ההגבלות אינן חלות לפי חלוקה מגדרית אלא לפי מיקום גיאוגרפי שבו רמת התחלואה וההדבקה גבוהה ביותר. במהלך ימים אלו יפעלו בירושלים אלפי שוטרים אליהם התווספו 1400 חיילים ובין 300-400 פקחי רשויות: פקחי תכנון בנייה של רשות הטבע והגנים, משרד הבריאות, רשויות מקומיות.