מאז תחילת הסגר השני, המסעדות בישראל אינן פועלות בצורה מלאה. העובדה הזו, בנוסף לכסף שמפסידים בעלי המסעדות גורמת לבעליהן לפתוח אותן, תוך מעבר על ההנחיות. כך עשה בסוף השבוע הבעלים של מסעדת "הזקן והים" ביפו, כאשר הפעיל את המסעדה שלו בניגוד להנחיות משרד הבריאות.

המשטרה תפסה את המסעדה בסוף השבוע כאשר במקום שהו עשרות מבלים ושולחנות ערוכים לקליטת קהל נוסף. השוטרים סגרו את בית העסק בצו מנהלי למשך שבעה ימים, והפקידו עשרת אלפים ש"ח במזומן, כדי לעיין את המסוכנות שלהם, ולהתחייב כך שלא יעברו את העבירה פעם נוספת.  

פעילות המשטרה במסעדת "הזקן והים" ביפו. צילום: משטרת ישראל

בחודש אוקטובר, פרסם מייסד ארגון "מסעדנים חזקים ביחד", תומר מור, כי בין החודשים מרץ ואוקטובר, 1,400 מסעדות ובתי קפה נסגרו לצמיתות והפסיקו לחלוטין את פעילותן. "הנתונים הקשים מעידים שצדקנו במה שאמרנו", אמר מור. "אם המדינה לא תדע להזרים את הפיצוי המלא, עסקים רבים בתחומי המסעדנות ובתי הקפה לא ישרדו". עוד הוסיף כי "לפני הסגר הראשון כ-250 אלף בעלי עסקים, עובדים וספקים ועובדיהם התפרנסו מהענף וכיום מספרם מוערך בכ-150 אלף בלבד. גם המדינה איבדה הכנסות בשל הסגירה הגורפת והממושכת".