"העובדה שלא מוודאים בידוד לנכנסים לנתב"ג היא אחד המחדלים הגדולים של המגפה"

ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, התייחסה לאכיפת הנחיות משרד הבריאות והסגר ואמרה כי היא מקווה שבקרוב כלל האוכלוסייה תוכל להתחסן לנגיף הקורונה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פרופ׳ גילי רגב-יוחאי על חיסון נשים בהיריון לקורונה (צילום: דוברות בי"ח שיבא שבתל השומר) | צילום:

ראשית התייחסה אלרעי-פרייס לשיעורי התחלואה והפרת ההנחיות במגזר החרדי ואמרה כי "רוב הציבור החרדי כן נשמע להנחיות אבל לראות את התמונות האלה זה באמת מזעזע, אין לי מילה אחרת. בשיא התחלואה במגזר יש תחלואה מטורפת, 35%-40%. יש שם אלפי חולים והם עושים כאלה התכנסויות. רק עכשיו אנו רואים את הירידה בתחלואה". היא הוסיפה כי במשרד הבריאות "לוחצים על אכיפה במקומות המועדים ודוחפים לכך במשך שבועות ארוכים".

לדבריה, "העובדה שלא מוודאים בידוד לנכנסים בנתב"ג בשנה האחרונה הוא אחד המחדלים הגדולים. זה הקושי במגפה הזו. אי אפשר לצפות שיהיה שוטר ופקח בכל פינה ואצל כל אחד בבית".

על קיומן של הבחירות לכנסת ה-24 ב-23 במרץ בצל נגיף הקורונה אמרה כי "אנחנו מסתכלים על התקופה הזאת כעל מאתגרת וצריך לעשות את זה עם כמה שפחות סיכון. זה אפשרי".

תגיות:
משרד הבריאות
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף