בית הדין לעבודה: אין לפגוע בזכויות עובד שאינו מסכים להתחסן

סייעת שלא התחסנה ולא הציגה בדיקת קורונה שלילית פנתה לבית הדין, משום שלא הורשתה להגיע לבית הספר. דיון נוסף נקבע לשבוע הבא. עורך דינה: "אין בפנייה לבית הדין הכחשה של קורונה"

מתן וסרמן צילום: פרטי
חיסון לקורונה
חיסון לקורונה | צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90

לראשונה עלתה אתמול בבית הדין לעבודה בבת ים סוגיה בעייתית במיוחד: האם ניתן למנוע מעובד שלא חוסן להגיע אל מקום עבודתו.

סייעת בחינוך המיוחד, המועסקת במועצה המקומית כוכב יאיר, פנתה לבית הדין לאחר שבניגוד לעמדת היועץ המשפטי לממשלה, ראש המועצה קבע כי מורות שלא התחסנו ולא יציגו בדיקות קורונה לא יוכלו להיכנס לבתי הספר. היועץ המשפטי לממשלה קבע כי יש לעגן החלטות מסוג זה בחקיקה ראשית.

הסייעת פנתה לבית הדין בבקשה שיוציא צו מניעה נגד החלטת ראש המועצה, בנימוק שמדובר בפגיעה באוטונומיה שלה, וביקשה שיותר לה להמשיך ללמד.

במהלך הדיון התחייבה המועצה לא לפגוע בזכויות הסייעת בזמן שהיא שוהה בביתה. דיון המשך נקבע ליום רביעי.

עו”ד חן טלמור, ממשרד קטן לורנץ בר־טל טלמור, המייצג את הסייעת, אמר: "אנו מדגישים כי אין מאחורי הפנייה כל עניין של הכחשת קורונה או חיסוני קורונה, אלא דרישה לאפשר את זכות הבחירה בעניין החיסון, בדיוק כפי שמוקנה לכל אדם על בסיס חוקי היסוד. המועצה הפנימה כי לא תוכל לפגוע בזכות לחירות ובאוטונומיה של אדם על גופו".

תגיות:
בית הדין לעבודה
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף