הלילה (שישי) החל העוצר הלילי שהטילה הממשלה למשך ימי חג הפורים. בבני ברק סמוך לחצות החלו עימותים עם שוטרים, במהלכם מאות חרדים הציתו פחים והבעירו אשפה. שוטרי יס"מ של מחוז תל אביב נכנסו לאותם רחובות ופינו את המתקהלים כשצוותי כיבוי עסקו בכיבוי האש. המשטרה חילקה הלילה מעל ל-1,300 דו"חות למפרי ההנחיות למיניהם.
כמה מהמקרים בהם בוצעה אכיפה על ידי שוטרים כנגד מפירי התקנות והנחיות הסגר:
גורמים במשרד הבריאות מתחו ביקורת חריפה על המשטרה בגין האירועים ההמוניים שנערכו ברחבי הארץ אתמול ושלשום, וזה עוד לפני אירועי סוף השבוע וחגיגות פורים והטישים בירושלים, שייערכו ביום ראשון. “למה אנחנו בכלל מטילים הגבלות אם בסוף כל אחד עושה מה שהוא רוצה?”, אמר בכיר במשרד הבריאות. “איפה הייתה המשטרה בכל האירועים האלה? מאות אזרחים מתקהלים ברחובות מרכזיים ואין אכיפה. זו הפקרות”.
שר הבריאות יולי אדלשטיין זעם. “החוגגים במסיבות ההדבקה צריכים לדעת - זינוק בתחלואה יהיה רשום על שמכם, סגירת עסקים תהיה בגללכם, אובדן חיי אדם יהיה על מצפונכם”, אמר. “אתם רואים את המצב, איך גם צעירים נופלים לתחלואה קשה, איך המוות מגיע לכל גיל. תתעשתו, עוד לא מאוחר מדי”. אדלשטיין אמר ל"מעריב": "אסור לנהוג בסלחנות על כל הפרת הנחיות בפורים. לא למסיבות הדבקה ולא לטישים. זו הפצת מגיפה באופן מכוון ואסור להקל ראש בכך".
פרויקטור הקורונה, פרופ’ נחמן אש, גינה גם הוא: “אנחנו מתריעים מדי יום מעל לכל במה אפשרית על חשיבות ההקפדה על ההנחיות ועל שמירה על בריאות כולנו כדי לנצח את המגיפה המסוכנת, ובסוף אנחנו נתקלים בתמונות המקוממות של חגיגות והתקהלויות המוניות חסרות אחריות. האחריות היא גם בידי הציבור, ומצער מאוד שכך בוחרים להתנהג בימים אלו, כשנתוני התחלואה עדיין גבוהים”.
אתמול בבוקר פרסמה המשטרה הודעה שלפיה סוכלו 31 מסיבות ברחבי הארץ ו־33 חשודים נחקרו באזהרה לאחר שאותרו בשלבי תכנון של מסיבות מחתרתיות. בין המסיבות שסוכלו הייתה מסיבת טבע שתוכננה במדבר יהודה, וצעיר בן 22 נעצר והוחרמו ציוד הגברה ואלכוהול, אבל תמונות המסיבות ההמוניות מאפילות על ההישגים. ברגע האמת, כשהמוני צעירים חגגו בתל אביב, השוטרים לא היו במקום, וכשכבר הגיעו, מה שנותר להם היה לנסות לפזר את ההתקהלויות ולרשום קנסות.