סיבה לדאגה? מקדם ההדבקה אתמול - הגבוה ביותר מזה שבועיים

דו"ח תמונת המצב היומית של אמ"ן מציג עלייה קלה בנתוני התחלואה, מהם עולה כי מקדם ההדבקה עומד על 0.64. לצד זאת ביממה האחרונה אובחנו 489 ישראלים כחיוביים לנגיף ומצבם של 402 חולים מוגדר קשה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עמדה לחיסון קורונה בתל אביב. ללא קרדיט | צילום:

עוד עולה מהדו"ח כי ביממה האחרונה אובחנו 489 חולי קורונה חדשים וכי אחוז הבדיקות החיוביות עומד על 1.3%. בנוסף, במסמך נכתב כי חלה ירידה במספר החולים הקשים העומד על 402, כאשר לפני שבוע עמד על 483.

מנתוני הד"וח עולה כי בשעה שירידת התחלואה נמשכת בעקבות החיסון, שיעור הבדיקות החיוביות נמצא בירידה מתמשכת ומספר החולים במצב קשה מתקרב ל-400 בממוצע שבועי, החשש העיקרי הוא מפני כניסת וריאנטים של הנגיף מחו"ל, זאת בהמשך לפתיחת השמיים.

חיסון קורונה של פייזר
חיסון קורונה של פייזר | צילום: Matthew Horwood/Getty Images

בדו"ח הוזכרו גם המוטציות הנוספות, הדרום אפריקאית, הברזילאית והניו יורקית, אשר עדויות הראו כי הם "מגבירות משמעותית את הסיכון להדבקה חוזרת של מחלימים". על כן נכתב ש"הסיכון דורש מאמץ למניעת כניסתם מחו"ל. כניסה מבוקרת לישראל ומאמץ משותף של בדיקות, בידוד והתנהגות אחראית יסייעו בצמצום הסיכון".

תגיות:
קורונה
/
חיסוני קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף