קבינט הקורונה יתכנס מחר לראשונה; הורוביץ: "יידרש אישור לטוס למדינות אסורות"

הקבינט צפוי להתכנס בפעם הראשונה לדיון בהרכבו הנוכחי, כאשר יוצגו בפני הנוכחים הצהרת תמונת המצב, לצד המלצות משרד הבריאות. בנוסף, צפויים לדון בהמשך המדיניות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שר הבריאות ניצן הורוביץ מסביר את תקנות הקורונה החדשות, קרדיט: ערוץ הכנסת | צילום:

קבינט הקורונה בהרכבו החדש צפוי להתכנס מחר (ראשון) בשעה 19:30 בפעם הראשונה. במהלך הדיון, שיתקיים בהשתתפות כלל החברים, יוצגו הצהרת תמונת מצב והמלצות משרד הבריאות. כמו כן, ידונו בנושא הכרעה בין שתי אסטרטגיות - המשך המדיניות הקיימת, של פעולות ממשלתיות שלא פוגעות בשגרת החיים ובמשק, או מעבר להגבלות שגם ישנו את סדר היום במדינה.

"תהיה שליחת פקחים לבתים, גם שוטרים. כל מי שיוכל לעשות את זה, אבל בהיקף רחב כי זה מה שצריך לעשות כדי למנוע התפשטות והדבקה", הוסיף השר שאף אמר כי כרגע לא מתוכננים צעדים נוספים.

לדבריו, הממשלה נוקטת את הצעדים לפי שיקול דעת מקצועי "ללא היסטריה או פאניקה. צריך למנוע את ההדבקה כדי למנוע תחלואה קשה, לא רוצים להגיע לרגע בו מאוחר מדי והרכבת יצאה מהתחנה. הצעדים לא פוגעניים מדי, אך צריך לזכור נתון נוסף, רוב האוכלוסייה מחוסנת בחיסון יעיל נגד הנגיף, העניין הוא מה יקרה אם יבואו מוטציות ומה יקרה לאוכלוסייה לא מחוסנת".

בתוך כך, משרד הבריאות עדכן כי כי 229 בני אדם נדבקו בנגיף הקורונה ביממה האחרונה, ואחוז הבדיקות החיוביות עומד על 0.4%. מספר החולים הקשים עומד כעת על 26. מספר המתחסנים במנת החיסון הראשונה נגד הנגיף - 5,537,341, ומספר המתחסנים במנה השנייה עומד על 5,156,177. כמו כן, עד כה 6,429 בני אדם נפטרו עד כה מסיבוכי הנגיף.

תגיות:
משרד הבריאות
/
ניצן הורוביץ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף