גורמים במערכת הבריאות נגד קופות החולים: "לא מבצעות מספיק בדיקות"

בשבת האחרונה בוצעו 67% מבדיקות הקורונה על ידי פיקוד העורף. בתוך כך, גורמים במערכת הבריאות תקפו: "לא יכול להיות שפיקוד העורך יבצע יותר בדיקות מאשר כל הגורמים יחד"

אליאב בטיטו צילום: בועז רובין
מתחם בדיקות קורונה
מתחם בדיקות קורונה | צילום: אבשלום ששוני
4
גלריה
עומסים כבדים במתחם בדיקות קורונה בפתח תקווה. צילום: אבשלום ששוני | צילום:
נתוני בדיקות הקורונה
נתוני בדיקות הקורונה | צילום: צילום מסך
בדיקות הקורונה: חלוקה לפי קופות ובתי חולים, מול פיקוד העורף
בדיקות הקורונה: חלוקה לפי קופות ובתי חולים, מול פיקוד העורף | צילום: צילום מסך
בדיקות הקורונה: מתכונת החגים
בדיקות הקורונה: מתכונת החגים | צילום: צילום מסך

מקופת החולים מכבי נמסר: "מכבי מבצעת מעל 30 אלף דגימות ביום. הצוותים במעבדה ובעמדות הדיגום עובדים בעומס רב. מכבי הקימה ומפעילה את המעבדה הציבורית הגדולה בישראל לקורונה שמאפשרת לה לבצע כ 30 אלף דגימות (בתמיכת מעבדות חיצוניות) כך שאנו מצויים ברף העליון האפשרי לביצוע הבדיקות. על הממשלה לשנות מיידית את מדיניות הבדיקות".

קופות החולים כללית ולאומית בחרו שלא להגיב לדברים.

טענות למחסור במכשירי אקמו

“אי אפשר להחזיק חולה על מכונת אקמו ללא מכונה נוספת ספייר. זוהי רשלנות”. כך טענו מנהלי בתי החולים, בפגישה עם מנכ”ל משרד הבריאות פרופ’ נחמן אש.

פרויקטור הקורונה פרופ’ סלמאן זרקא הוסיף כי “מצבנו לא טוב. נתוני התחלואה נמצאים בעלייה ולא בבלימה. כמו שאמרנו הבוקר לראש הממשלה, היכולת שלנו לעודד אנשים להתחסן מתחילה להיות מוגבלת”.

תגיות:
קופות חולים
/
מערכת הבריאות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף