הוא נשאל מהי תמצית הביקורת שלו, והשיב כי "רציתי להבין את כל הנתונים ולקראת מה אנחנו הולכים, כי תפקידו של הקבינט הוא לא רק לראות מה קורה - היום אלא לצפות מה יקרה ולהיערך בהתאם". השר הדגיש: "אחרי שהתעקשתי קיבלתי את כל התשובות. ברוב המוחלט של המדיניות אני חושב שזה נכון והייתה די תמימות דעים בין המומחים".
המגישים הוסיפו: "הכול אישי. אומר לך רה"מ לשר בכיר חבר קבינט 'תנשום'". הוא השיב: "הרוחות נרגעו במהלך הישיבה וקיבלתי תשובות לכל השאלות שלי". בהמשך ציין כי "חטפתי עצבים גם מראש הממשלה קודם, כי אני קליינט קשה ששואל שאלות קשות - מה לעשות?".
בתוך כך, אלקין התייחס בכאן ב' למהומות בנגב, והבהיר כי "נמשיך עם הנטיעות כמה שצריך, היום זה היום האחרון לסבב הזה. יש ניסיון מאוד ציני של נתניהו ואנשיו לנצל את האירוע ולהלהיט את הרוחות. בממשלה הקודמת עצרו את הנטיעות בגלל הלחצים הפוליטיים. זה עצוב שפוליטיקאים מנצלים נושא ציוני חשוב".
גם ח"כ אמין חטיב יאסין (רע"מ) התייחסה הבוקר בכאן ב' לאירועים בנגב וההחלטה של רע"מ להחרים את ההצבעות במליאה: "נלך עד הסוף. באנו לשותפות הזו בתקווה שיש כאן שותפים שמבינים שיש זכות בבסיסית לאזרחים ערבים במדינה לחיות בה. בשביל זה באנו. אני אומרת בוודאות שבאנו כדי לשרת את האזרחים הערבים, בשביל זה אנחנו כל הזמן בוחנים ובודקים מהי טובתם".
בהתייחסה לדברי השר אלקין, שאמר כי הנטיעות יימשכו, אמרה: "אנחנו יודעים מי יכול לקבוע בינתיים את הדברים. השר אלקין יכול להגיד מה שהוא רוצה, אבל הוא גם צריך לבחון את העתיד הקרוב. האזרחים בנגב מגיע להם לחיות על אדמותיהם בכבוד ולהתפרס מאדמותיהם. לא יכול להיות מה שקורה בנגב".
"מפציר בכל הפוליטיקאים לקחת אחריות"
"אני מפציר בכל הפוליטיקאים, מכל הצדדים, לקחת אחריות - לא ללבות את אש המחלוקת ולא לתקוע מקלות בגלגלי ההסדרה. הממשלה מחויבת לפתור את הסוגיות הקשורות לחברה הבדואית בנגב ובכך אני עוסק. לצד הזכות העליונה שיש למדינה לנטוע בשטחה חשוב לעשות זאת באחריות ועל כן יש להיערך מחדש בכל הנוגע לסוגיית הנטיעות. כמי שמרכז את תכניות ההסדרה, אני נמצא בדיאלוג עם כל הצדדים הנוגעים בדבר בניסיון להגיע לפתרון שמקדם את הסוגיה, שהיא הסוגיה החשובה ביותר להחזרת החוק והסדר לנגב", הוסיף.