פרופ' זרקא: "עדים לעלייה במספר החולים הקשים, עדיין לא הגענו לשיא"

פרויקטור הקורונה התייחס לטיפול בזן האומיקרון והעלייה בתחלואה בקורונה: "חיסון רביעי לא נמצא על הפרק לגילאים נוספים, שמים במרכז את הקדימות לאוכלוסייה בסיכון"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פרופ' סלמאן זרקא
פרופ' סלמאן זרקא | צילום: אבשלום ששוני
2
גלריה

פרויקטור הקורונה, פרופ' סלמאן זרקא, יקיים היום (שני) תדרוך עיתונאים פרופ' סלמאן זרקא יקיים תדרוך עיתונאים  בנושא הטיפול בזן האומיקרון והעלייה בתחלואה בקורונה.

עוד אמר: "אנחנו צריכים למנוע הדבקה ולשמור על עצמנו, חיסון מקטין את סכנת ההדבקה ואת הסכנה למחלה קשה. לצד החיסון חשוב שאנשים בקבוצות הסיכון ומעל גיל 60 יקטינו מפגשים פיזיים בתקופה הקרובה. קורא לא לסכן אנשים אלה בהדבקה, כאשר קבוצות אלו נמנעות, אנחנו מוודאים שלא מעבירים את הנגיף".

"אנחנו בוחנים בימים הקרובים חלוקה נוספת של ערכות אנטיגן בבתי הספר, וכן בוחנים לחלק לאוכלוסיות נוספות. הזמינות של האנטיגן עלתה בשבוע האחרון לכל האוכלוסייה. דרשנו שבקופות החולים לא יבצעו בדיקות PCR לאלו שלא בסיכון, ככה נבטיח שתוך פחות ביממה יהיו תשובות ולא יהיה עומס על המעבדות. אחרת נגיע למצב ש-PCR יתנו תשובות אחרי חמישה ימים, שמים במרכז את הקדימות לאוכלוסייה בסיכון. יש כאן ניהול סיכונים, לא יכולים להבטיח שאחרי חמישה ימים אין סכנת הדבקה. כרגע חיסון רביעי לא נמצא על הפרק לגילאים נוספים"

מחלקת קורונה
מחלקת קורונה | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

"בתוך שבוע נרשמה עליה מ-10 ל-52 חולים. מתחילת הגל הזה היו לנו ברמב"ם 250 אנשי צוות מאומתים. היום ייעדרו 190 אנשי צוות מאומתים. אתמול חסרו 40 אנשי צוות שזה כמו מחלקה שלמה. הפעם אין לנו מזל. אנחנו בכוננות ספיגה", הוסיפה ד"ר חוסיין.

תגיות:
משרד הבריאות
/
סלמן זרקא
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף